Nogomet
Nogomet

Mourinho kao Modrić: Sjeo s Livakovićem na razgovor i u sat vremena pretvorio ga u "zvijer"

Dominik Livaković prošle sezone često je bio kritiziran za svoje predstave u Feneru, ali ove je kod Mourinha u sjajnoj formi. Turski mediji pišu kako je za sve kriv razgovor s novim trenerom uoči sezone koji je trajao sat vremena.

Dominik Livaković (Foto:Afp)

Golman hrvatske reprezentacije Dominik Livaković sjajno je započeo sezonu u Fenerbahčeu, čovjek koji je lani bio na meti brojnih kritika u uvodnih osam utakmica u klubu čak sedam puta sačuvao je netaknutu mrežu.

Turski mediji otkrivaju kako ga je Jose Murinho podigao iz pepela na sastanku u četiri oka koji je trajao sat vremena. Sve se odvilo uoči početka sezone kad se pisalo kako Fener traga za novim čuvarom mreže.

Želim tebe, neću tražiti novac od uprave za novog golmana

"Želim tebe, neću tražiti da mi osiguraju sredstva za novog golmana", rekao je Mourinho i vratio Liviju poljuljano samopouzdanje.

Nije sigurno, ali moguće je kako je Mou potražio savjet od svog bivšeg igrača Luke Modrića. Naime, Specijalni je uoči početka Eura, prije prijateljske utakmice s Portugalom, sjeo s obojicom na čašicu razgovora. Kako bi se javio svom bivšem igraču i upoznao svoga novog golmana, koji su tad bili na pripremama s reprezentacijom za turnir u Njemačkoj.

Luka dao savjet Mourinhu kako da ga razbudi?

Nagađa se kako je najprije upitao Luku na što se Livi aktivira jer ga je hrvatski kapetan svojedobno utješio na njihovu privatnom sastanku.

"Ne smiješ se bojati pogriješiti, događa se svima, nisam ni ja savršen", između ostalog rekao je kapetan svom sugrađaninu.

Livakovića je taj razgovor razbudio i od čovjeka u kojeg su pojedini sumnjali kao budućnost u reprezentaciji, čak i Dalić, koji ga je u nekoliko navrata micao s gola Vatrenih, pretvorio u neupitnu jedinicu naše nacionalne momčadi.

Gotovo je! Ivan Perišić nakon Hajduka potpisao za novi klub, opcija Italije brzo je propala

U pripremi spektakularan posao: Ivan Jurić preuzima talijanskog velikana!?

Vedran Ćorluka spreman za veliki izazov: Vozit će poznatu biciklističku utrku