Nogomet
Nogomet

Mogao je igrati za Hrvatsku, izabrao je Srbiju, a sad ga je dočekalo bolno prizemljenje

Petar Ratkov dobio je pozive Srbije i Bugarske, a mogao je igrati i za Hrvatsku, odakle je njegova majka.

Petar Ratkov (Foto:Afp)

Talentirani napadač RB Salzburga Petar Ratkov imao je pravo zaigrati za tri reprezentacije, Hrvatsku, Srbiju i Bugarsku, ali na koncu je odabrao Srbiju.

Mogao je dobiti hrvatsko državljanstvo jer mu je majka Hrvatica, Bugarsko u kojoj je rođen njegov otac ili srpsko te je na koncu odlučio nastupati za zemlju u kojoj je rođen.

Prošlog rujna prešao je iz TSC Bačke Topole u Salzburg, a ubrzo je stigao poziv Dragana Stojkovića koji je prihvatio, nešto ranije zahvalio se Bugarima, dok kod Dalića nije bio ni na širem popisu.

Bio na Euru za Srbiju, ali nije zaigrao

Bio je na nekoliko okupljanja Orlova, bio je na popisu za Euro, ali nije zaigrao. Dobio je pretpoziv za rujan, ali na popisu za listopad ga više nema, iako ove sezone ima 12 nastupa za Salzburg i dva gola.

No, Piksi tvrdi kako ne zadovoljava reprezentativne kriterije i umjesto njega pozvao je Dejana Joveljića koji je odličan u MLS-u, gdje je bio autor 14 golova ove sezone. Nije ga bilo na popisu godinu i pol, a sad će biti u konkurenciji za utakmice sa Švicarskom i Španjolskom.

VIDEO Modrić oduševio gestom uoči utakmice: "Luka je sve što je ispravno u svijetu"

Perišićev trener dao prve informacije o njegovoj ozljedi i ne zvuči dobro

Uznemirujuća fotografija: Pogledajte kako je Pereira "deformirao" lice svog suparnika i zadržao pojas

Više o