Nogomet
Nogomet

Modrića prvo razočarao Ancelotti, a onda pobjesnio na Mbappea i Viniciusa

Luka Modrić nije bio u prvih 11 Reala.

Luka Modrić (Foto:Afp)

Luka Modrić dobio je velike pohvale u madridskoj Marci dan uoči prve utakmice Reala u novoj sezoni pred svojim navijačima. Svi su očekivali kako će Carlo Ancelotti uvrstiti Hrvata u prvih 11, ali to se nije dogodilo.

Dva su velika razloga bila za Modrićev povratak u početnih 11. Prva je ozljeda Judea Bellinghama, a druga prilično loša igra Reala u fazi obrane na početku sezone.

Iako je završilo 3-0, Real je slomio otpor Valladolida tek pred kraj utakmice s dva kasna pogotka. Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je za Real od 69. minute, dok je za gostujući sastav do 71. minute igrao Stanko Jurić.

Modrićev nasljednik umjesto Modrića

Modrić je očekivao da će zaigrati od prve minute, no Ancelotti je umjesto Bellinghama stavio mladog Turčina Ardu Gulera. Talijan je zbog dolaska Mbappea promijenio formaciju u 4-2-3-1 što je dosta ofenzivnija postava u odnosu na prošlu sezonu jer je Bellingham povučen iza napadača.

No u toj formaciji nedostaje balansa u veznom redu. Također, velike kritike dobiva Realov napad, jer Mbappe, Vinicius i Rodrygo slabo vraćaju u obranu.

Njihova reakcija nakon izgubljene lopte nije na nivou zbog čega se i nakon kiksa protiv Mallroce požalio i sam Ancelotti.

Marca piše kako je kapetan Modrić u jednoj situaciji bijesno reagirao prema Mbappeu i Viniciusu upravo zbog toga. Pozvao ih je na red u maniri kapetana i legende kluba.

Mbappe pak na predstavljanju navijačima na Bernabeuu nije uspio zabiti unatoč solidnim prilikama. Konačni rezultat je zamaskirao nedostatke, no sezona je tek počela i treba se sve dobro uštimati nakon dolaska Mbappea.