Nogomet
Nogomet

Karoglan najavio Hajdukovo gostovanje i komentirao otkaz Jarniju: "Bitno je da kriteriji budu isti za sve"

Trener Hajduka Mislav Karoglan održao je konferenciju za medije na Poljudu uoči subotnje utakmice Rudeš - Hajduk.

Mislav Karoglan (Foto:Ivana Ivanović/Pixsell)

Ove subote Hajduk dolazi u goste Rudešu u sklopu 23. kola SuperSport HNL-a.

Tim povodom je trener Mislav Karoglan održao konferenciju za medije na Poljudu.

"Utakmica kao i svaka druga, moramo biti pravi i ući u niz pobjeda. Ne znam točno kako će se oni pripremiti za utakmicu, ali očekujemo ih disciplinirane, to je normalno. Rudeš igra najbolje protiv velikih ekipa jer nema što izgubiti, ali ja od svojih momaka očekujem da budu spremni na sve i maksimalno motivirani. Ovo je ozbiljna liga", rekao je Karoglan u uvodu presice.

Nema oba Kalinića, ali vraća se Livaja

Kakva je situacija s ozljedama?

"Nikola Kalinić neće moći, ima lakšu ozljedu lože, Lovre Kalinić je dobio nezgodan udarac na treningu i neće moći ni on. Ismael Diallo nam se tek večeras vraća s Afričkog kupa nacija, dok je Marko Livaja u treningu."

U prošlom kolu u pobjedi protiv Slaven Belupa po ulasku s klupe dobre role odradili su Filip Čuić i Šimun Hrgović, mlađi rođeni 2003. i 2004. godine. Može li se nekog od njih očekivati protiv Rudeša u početnom sastavu?

"Čuić je opcija, zato sam ga i stavio protiv Belupa, njega i Šimuna, a za Šimuna ste sve rekli."

Karoglan je bio jasan na pitanje tko će na poziciju stopera u tandem sa Zvonimirom Šarlijom, jer Filip Uremović ima tri žuta kartona.

"Josip Elez."

Novinari su ga pitali i na cjelokupnu aferu koja je izbila ovih dana, a koja je rezultirala otkazom Robertu Jarniju s mjesta izbornika U-17 reprezentacije te pokretanjem disciplinskog postupka protiv Brune Petkovića.

"Žao mi je Jarnija, i kao kolege i kao čovjeka. Bitno je da jednom zauvijek bude isti kriterij za sve, jer ako si tako postavio kriterije, u redu, ali neka budu isti za sve."

Za kraj, još malo o Rudešu:

"Imali su oni dobrih utakmica, namučili su i Rudeš i Dinamo, ali mi smo Hajduk i ako pretendiramo na naslov prvaka, onda se ne trebamo plašiti nikoga i ničega."

Tablice omogućuje Sofascore