Nogomet
Nogomet

Ekskluzivno s Islanda: Izbornik i kapetan daju Hrvatskoj ulogu favorita

Hrvatski reprezentativci u subotu će otputovati na Island gdje ih dan kasnije očekuje kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Novinar Nove TV Milan Stjelja već je u Rejkjaviku.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Mali stadion kapaciteta od 10 tisuća sjedećih mjesta, dom je islandske nogometne reprezentacije. A ovu glazbu... na najglasnijoj razinu pustili su sami igrači... i to je najbolji pokazatelj opuštene atmosfere. Ali samo do trenutka kada izbornik izvede igrače na teren. U ugodnom razgovoru pitao nas je kako podnosimo temperaturnu razliku u odnosu na Hrvatsku, a za samu je utakmicu kazao: Hrvatska je favorit.

"Hrvatska je favorit, u to uopće nema sumnje. Ono što sam rekao već toliko puta o Hrvatskoj jest da imaju nevjerojatne pojedince. To su igrači koji svojim vještinama mogu odlučiti svaku utakmicu. Igrači koji igraju u najboljim klubovima svijeta. Uz individualnu kvalitetu, oni su i izvanredan tim", kaže izbornik Heimir Hallgrimsson.

Ipak, nije tako otvoren kada ga pitamo hoće li nam otkriti koje je slabe strane naše reprezentacije primjetio.

"Naravno da neću", rekao je Heimir Hallgrimsson.

Ono što kapetan Islanda ističe jest - borba.

"Igrat ćemo snažno, borit ćemo se onako kako se bori za svoju zemlju. Jer znamo da je Hrvatska jako opasna, imate izvrsne igrače na svakoj poziciji, zato ćemo dati sve od sebe", tvrdi Aron Gunnarsson.

Navijači očekuju sjajnu atmosferu i - pobjedu!

Što se tiče navijača, jasno je da tri dana uoči susreta nema velike euforije, ali sve će se to uskoro promijeti.

"Na dan utakmice svi ćemo nositi dresove reprezentacije, a siguran sam da će se naši i hrvatski navijači dobro zabaviti i nakon utakmice", kaže navijač Islanda.

"Mi Islanđani imamo malo "kasno paljenje", zato sada nema euforije. Ali na dan utakmice bit će sjajna atmosfera", dodaje drugi.

"Ja sam navijač reprezentacije odmalena. Igrao sam nogomet i bio sam na ovom stadionu na svakoj utakmici reprezentacije posljednjih dvadeset godinea, ali za ovu utakmicu nisam uspio dobiti ulaznice, rasprodane su za 20 minuta", zaključuje "nesretni" navijač islandske reprezentacije.

"Očekujem pobjedu Islanda, ali ako pobijedi Hrvatska neću biti tužna. Zašto? Moj otac je iz Hrvatske! Kako se zove? Stanko", kaže Eva Ruža Miljević, stanovnica Reykjavika.

"Naravno da je Hrvatska jača reprezentacija, imaju bolje igrače. Ali mi imamo više srca i duše", zaključuje samopouzdani navijač.

I tako su Islanđani spremni za važnu utakmicu, a nadamo se da će biti i Vatreni. Pobjeda bi ih još snažnije pogurala prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji.