Nogomet
Nogomet

Messi sve iznenadio i upro prstom u bivšu zvijezdu Dinama: Ključan igrač Barce!

Procurilo je da Lionel Messi štiti mlađahnog Laminea Yamala tako što u privatnim razgovorima ističe da bi Dani Olmo trebao biti ključan igrač u Barceloninu novom projektu…

Dani Olmo i Lamine Yamal (Foto:Afp)

Zvjezdani tinejdžer Lamine Yamal glavna je priča Barcelone, pa i španjolskog nogometa. O njemu u superlativima pričaju čak i najveći Barcini rivali iz Madrida.

VIDEO Prve trzavice u Realu: Svi pričaju o bijesnoj reakciji Bellinghama prema Mbappeu i Viniciusu

"Yamal ima samo 17 godina i to kako igra u toj dobi je čudesno. U Barceloni imaju igrača pred kojim je cijela karijera, nadam se da će ostati zdrav jer nikad nikome ne želimo loše", nedavno je prokomentirao stoper Real Madrida Antonio Rüdiger.

Ipak, Yamal iznenađujuće nije prvi izbor bivše ultimativne zvijezde Barcelone i njezina najboljeg igrača u povijesti Lionela Messija.

Messi štiti Yamala

Španjolski mediji pišu da je Messi u privatnim razgovorima sa svojim najužim krugom izrazio zadovoljstvo smjerom kojim je krenula nova Barcelona pod vodstvom Hansija Flicka. Messi je bio posebno impresioniran visokim presingom i konstantnošću koju je Flickova momčad pokazala u posljednjim utakmicama.

Barca je izbacila cijeli niz mladih igrača pred kojima je lijepa budućnost. Slavnom Argentincu navodno se jako sviđa Barcina mješavina iskustva i mladosti te je vrlo optimističan glede bliske budućnosti katalonskog diva.

Igrao je s Modrićem i Kranjčarom, harao u hrvatskom prvenstvu, a danas igra seoski nogomet

Naravno, usporedbe između Messija i Yamala neminovne su s obzirom na godine, poziciju i stil igre mladog napadača. Čini se da Messi želi smanjiti pritisak na Yamala, svjestan je što znači biti u središtu pozornosti medija od rane mladosti. Nitko bolje od njega ne razumije težinu koju to nosi i važnost da se najmlađi igrači ne opterećuju prevelikim očekivanjima.

Messi oduševljen novom Barcelonom

Stoga je Messi u privatnim razgovorima, kako pišu neki španjolski mediji, u prvi plan stavio Danija Olma i opisao ga kao ključnog igrača u Barcinu novom projektu, a predložio je da se medijska pozornost i pritisak prebace na iskusne zvijezde poput Lewandowskog ili Raphinhe.

Trenutak šoka za slavnog Nijemca: Težak sudar, potekla je krv

Messi navodno smatra Olma igračem koji je po mnogočemu najsličniji njegovu stilu igre. U privatnim je razgovorima istaknuo da Olmo jako dobro čita igru i ima istaknutu sposobnost kombinatorike te ulaska u gol-šanse i u konačnici realizaciju. To su osobine koje već godinama karakteriziraju Messijev nogomet.

Olmo ključan igrač

Messi ističe da je vrlo važno ostaviti Yamala da se razvija bez pritiska i stalnih usporedbi s njim. Messi logično razmišlja i šalje poruku da odgovornost moraju preuzeti najiskusniji igrači. Iskusni lisci mogu izdržati zahtjeve važnih utakmica i rasteretiti mlađe igrače.

Što se Olma tiče, Messi navodno vjeruje da se njegov rast i prilagodba momčadi ključni za dugoročni uspjeh nove Barcelone. Argentinac smatra da ga njegova svestranost i vizija igre čine ključnim dijelom budućnosti katalonskog kluba. Messi je mišljenja da Olmo može dati Barci puno više nego što mnogi očekuju.