Nogomet
Nogomet

Messi otkrio kako nema skandala ni sukoba: ''Sve je istina, pričali smo i razumijem ga''

Argentinski navijači pomalo u nevjerici čitaju vijesti koje dolaze iz Europe.

Lionel Messi i Paulo Dybala (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Reprezentacija Argentine naslov svjetskih prvaka izgubila je prije četiri godine u produžecima velikog finala protiv Njemačke. Lionel Messi bio je na korak do ostvarenja najvećeg sna, ali Mario Götze ugasio je sve nade Gaučosima tim jednim jedinim pogotkom. Nagrada za najboljeg igrača prvenstva bila je tek utješna nangrada.

Vukao je tada Messi Argentince do finala uz veliku pomoć Angela Di Marije koji nije mogao igrati u finalu. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Messi će imati možda posljednju šansu da ponovi Maradonin uspjeh i odvede Argentinu do kraja.

"Ovo SP je za neke igrače možda i posljednje te smatram kako je ovo prava prilika da se pokažemo i pobijedimo. Nismo favoriti kao Brazil i Španjolska", izjavio je Lionel Messi dodavši kako su Njemačka i Francuska također dobre momčadi, ali da ih to neće spriječiti da pruže svoj maksimum.

Argentina se nalazi u skupini s Hrvatskom, Islandom i Nigerijom, no oni već gledaju prema samoj završnici. Veliko je pitanje hoće li je vidjeti jer mnogi smatraju kako postoji veliki disbalans u toj reprezentaciji. Imaju čudesne napadače poput Messija, Aguera, Higuaina, Dybale i ostalih, ali veznjaci i braniči ih ne prate kvalitetom.

Jorge Sampaoli za prijateljske utakmice protiv Italije i Španjolske nije pozvao čudesnog igrača nove generacije. Paulo Dybala mogao bi ostati i bez Svjetskog prvenstva, a razlog je pomalo bizaran. On je sam izjavio kako jednostavno ne može igrati u momčadi s jednim od svojih idola, Leom Messijem.

"Paulo i ja smo pričali, a sve što je rekao je istina. U Juventusu on ima istu ulogu kao ja u Barceloni. Igrao bi po lijevoj strani pored mene i ne bi bio iskorišten. Teško nam je obojici biti na lijevoj strani. Razumijem Dybalu", poručio je Messi te istaknuo kako ne postoji nikakav sukob između njih dvojice.

No unatoč toj činjenici bio pravi grijeh da Dybala ne putuje u Rusiju.

"Nije korektno govoriti kako je Dybala otpao za Svjetsko prvenstvo. Nije pozvan iz razloga što sam htio vidjeti druge igrače. I dalje mi je u mislima i još uvijek ima šansu da ode u Rusiju", rekao je Sampaoli i dodao da situacija nije ista kod njega i kapetana Intera Maura Icardija.

Mladi napadač i kapetan Intera nije omiljen u svlačionici. Stariji ga kolege otvoreno ne vole, a razlog je i fatalna Wanda Nara koja je zbog Icardija ostavila bivšeg reprezentativca Maxija Lopeza. To u svlačionici nije prošlo i Icardi će morati čekati kompletnu smjenu generacije.