Nogomet
Nogomet

Mbappeova velika ispovijest: Otkrio zbog čega je ostao u PSG-u, ali i pružio novu nadu navijačima Reala

Kylian Mbappe je mjesecima koketirao s Real Madridom, da bi u konačnici ipak izabrao PSG.

Kylian Mbappe (Foto:Afp)

Kylian Mbappe u velikom intervjuu za BBC progovorio je o svojoj odluci da potpiše novi trogodišnji ugovor s PSG-om, ali i svemu ostalome što je prethodilo i dovelo do toga da se zahvali na ponudi Real Madridu i odluči ostati u Parizu.

Kroz dugi period, duži od godinu dana, Mbappea se povezivalo s Real Madridom čiji je predsjednik Florentino Perez opsesivno želio dovesti francuskog reprezentativca u Kraljevski klub.

"PSG je moja sadašnjost"

Real je imao plan dovesti Mbappea ovo ljeto, po isteku ugovora s PSG-om, ali to im je propalo i sad se moraju okrenuti alternativnim rješenjima.

Ipak, 23-godišnji napadač nije u potpunosti zatvorio vrata Reala.

"Nikad ne znaš što se može dogoditi u budućnosti", rekao je Mbappe novinaru Guillemu Balagueu iz BBC Sporta.

"Trenutno razmišljam samo o sadašnjosti, a sadašnjost je da sam potpisao novi ugovor na još tri godine s PSG-om."

"Real Madrid? Taj san nikad nije gotov"

Na pitanje znači li potpis tog ugovora da su završili njegovi snovi o Real Madridu, Mbappe je odgovorio:

"Nikad nije gotovo."

U francuskim i španjolskim medijima vrti se priča kako se u njegov ostanak umiješala visoka francuska politika. Konkretno, predsjednik Emmanuel Macron. Mbappe to nije potvrdio ni demantirao, ali je između redova dao nagovijestiti da bi te priče mogle biti na dobrom tragu.

"Napuštanje moje zemlje nije prava stvar. Ovo je moja zemlja i sve ovo ima i sentimentalni aspekt za mene. Promijenio se i projekt PSG-a koji je u tijeku, zbog toga sam poželio ostati ovdje jer mislim da moja priča još nije gotova. Igrao sam u nevjerojatnim utakmicama za klub i reprezentaciju, osvojio sam i Svjetsko prvenstvo tako da sam sretan i želim nastaviti na ovaj način."

Jasno je što će biti prva i glavna Mbappeova želja u budućnosti.

"Želimo osvojiti Ligu prvaka, fokusiran sam na ovaj klub. Znaju svi da sam prošle godine želio otići i bio sam uvjeren da je to bio najbolji izbor, ali stvari se mijenjaju", zaključio je francuski napadač.