Nogomet
Nogomet

Komak izabrao novog trenera, radi se o bivšem Vatrenom: "Bog mi je poslao njega. Imali smo krtice u klubu..."

Mato Neretljak povest će nogometaše Zrinskog u novu sezonu.

Ivan Komak (Foto:Davor Javorovic/Pixsell)

Zrinski je pronašao novog trenera, umjesto Igora Budiše na klupu će sjesti ikona HNL-a Mato Neretljak.

Nakon poraza u posljednjem kolu 1. NL od Šibenika, čime nisu uspjeli izboriti ulazak u elitni razred hrvatskog klupskog nogometa, predsjednik Ivan Komak i Budiša odlučili su prekinuti suradnju. Kontroverzni predsjednik brzo je pronašao zamjenu, a radi se o bivšem nogometašu koji je igrao za Hajduk, Osijek, Zadar i Rijeku u hrvatskom nogometu.

"Molio sam se Bogu da mi pomogne pronaći pravo rješenje i poslao mi je Matu. Uvjeren sam da će ovo biti najbolja suradnja u hrvatskom nogometu. Otišao nam je Unušić, ostatak ekipe je na okupu. Ima upita za igrače, prije svih za Dogana, ali on je jako skup igrač. Kad uđemo u Premier ligu, bit će još skuplji", kazao je osebujni Komak pa nastavio:

"Bit ćemo 15 bodova ispred drugog. Zapamtite što sam vam rekao, u inat HNS-u nakon onog što su mi napravili. Mislili da ću prodati klub, ali neću. Nemam želje, to što ja pričam nešto je u što čvrsto vjerujem da će se dogoditi. Ove sezone osvojit ćemo Prvu NL, možda je zapravo ispalo i puno bolje ovako. Dinamo će donijeti lijep novac, nadam se da će igrati i Ligu prvaka, a onda ćemo sljedeće sezone osvojiti Premier ligu."

Komak je najavio da će osvojiti i HNL:

"Koliko će mi trebati novca? Tu ćemo ispisati povijest, bit ćemo prvaci s najmanjim proračunom u povijesti, dva milijuna eura će nam biti dovoljno. Drugi klubovi troše na nepotrebne stvari, Osijek ima 90 zaposlenih, mi to ne trebamo", kazao je Komak za Sportalo.

Osim Budiše, Komak je napravio još nekoliko promjena u klubu.

"Imali smo krtice u klubu, to sam riješio. Sad imam ekipu iz Jelisavca kojoj mogu vjerovati. Bog će mi poslati tri-četiri prava igrača, ne zvijezde, meni trebaju igrači koji su dobri, koji se žele razvijati i igrati najbolji nogomet u karijeri, kojima je cilj igrati u HNL-u", zaključio je.

Neretljak ima deset nastupa i jedan pogodak za Vatrene, a u trenerskoj karijeri vodio je Orašje, Jajce, GOŠK Gabelu, Rudeš i Zvijezdu Gradačac.

Grci sigurni protiv Egipta, poznat je put Hrvatske do Olimpijskih igara

Dončić se tješi poslije promašenog zadnjeg šuta: "Grke ionako moramo pobijediti za Olimpijske igre, nije važno kad"