Nogomet
Nogomet

Skandalozna odluka na štetu Kovačića i Chelseaja: Mateo isključen, a nije ni taknuo suparnika

Mateo Kovačić neopravdano je isključen u finalu FA Cupa protiv Arsenala.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nogometaši Arsenala osvojili su trofej FA Cupa na kraju jedne od najlošijih sezona u novijoj klupskoj povijesti. U finalu su na Wembleyju slavili protiv Chelseaja s 2:1, a dobar dio susreta obilježio je i glavni sudac Anthony Taylor, koji je u 73. minuti isključio hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.

To je zapravo bio vrhunac njegovog lošeg suđenja, zbog čega je izložen brojnim kritikama, pa čak i javim osudama domaćih medija čiji su naslovi bez imalo zadrške osuđujući.

Veličanstveni pothvat Porta: S igračem manje zabili dva gola i osvojili kup

U spomenutoj minuti Kovačić je pokušao oduzeti loptu Granitu Xhaki, promašio je i loptu i stopalo švicarskog nogometaša, no ovaj je svejedno pao na pod i počeo se previjati od "bolova".

Sudac Taylor je pokazao žuti karton Arsenalovom Daniju Ceballosu zbog nesportskog ponašanja, a nakon kratke komunikacije s VAR sobom pokazao je žuti te potom i crveni karton Kovačiću. On je prvu opomenu dobio u 14. minuti.

Zanimljivo, Taylor je sudio finale FA Cupa i prije tri godine kada su također igrali Arsenal i Chelsea i kada je također londonske plave ostavio s igračem manje nakon što je dodjelio dva žuta kartona Victoru Mosesu.

Slatka osveta hrvatskog stručnjaka: Osvojio Kup pobijedivši u finalu svoju bivšu momčad

"Tko će podići trofej pobjednika, Aubameyang ili Anthony Taylor?", bio je jedan od komentara na društvenim mrežama.

"Anthony Taylor bio trebao biti proglašen za igrača utakmice u redovima Arsenala."

"Ako je Anthony Taylor najbolje što savez može ponuditi za finale FA Cupa, onda je vrijeme da počnu s audicijama za nove suce."

Slučajnost ili ne, ali Anthony Taylor je sudio dva finala FA Cupa između Arsenala i Chelseaja u posljednje četiri godine i oba je puta količinom žutim, a potom i dvama crvenim kartonima igračima londonskih plavih, usmjerio utakmicu u korist Topnika.

Isključenje Matea Kovačića pogledajte OVDJE

Rožman na ramenima igrača Rijeke: "Nije važno kako, važno je da smo osvojili"