Nogomet
Nogomet

Nepoželjni Unitedov klinac pronašao novi klub: Igrat će za bivšeg pobjednika Lige prvaka

Manchester United uspio je u namjeri prodaje Masona Greenwooda te će on od iduće sezone igrati za Olympique Marseille.

Mason Greenwood (Foto:Afp)

Manchester United uspio je riješiti problem zvani Mason Greenwood. Uspjeli su prodati svog svojevremeno supertalentiranog nogometaša.

Daleko od toga da Greenwood ne posjeduje nogometnu kvalitetu za igrati u prvom sastavu Crvenih vragova, on jednostavno u Manchesteru, ali i u Velikoj Britaniji više nije poželjan.

Godinu dana nije igrao zbog optužbe i pritvora

Sve to zbog obiteljskog nasilja, za koje je bio optužen te zbog kojeg je proveo više mjeseci u pritvoru, prije nego njegova djevojka nije povukla optužbe. Nešto prije nego je to napravila, njih dvoje otkrili su kako su ponovno u vezi, a u međuvremenu im se rodilo i dijete.

Ipak, javnost u domovini Greenwoodu nije zaboravila tu optužbu, ali i sve dokaze koju su putem medija bili plasirani u javnost te je bilo jasno da on u Velikoj Britaniji svoju karijeru ne može nastaviti, kao i da su mu zauvijek zatvorena vrata reprezentacije za koju je nedugo prije incidenta debitirao.

Odlična sezona u Getafeu probudila veliki interes

Nakon što se uspješno vratio nogometu kroz posudbu u španjolskom Getafeu, gdje je u 33 utakmice La lige upisao osam pogodaka i šest asistencija, Greenwood seli u Francusku.

Olympique Marseille odlučio je isplatiti 30 milijuna eura Unitedu, kojem će pripasti i 50 posto zarade od iduće prodaje.

Tako 22-godišnji Greenwood ima priliku za pravo oživljavanje karijere u jakom i velikom klubu, a mogao bi uskoro dobiti priliku nastupiti i za sve jaču reprezentaciju Jamajke, koja ima velike ambicije plasirati se na svjetsko prvenstvo. Naime, za Englesku je zaigrao u neslužbenoj utakmici.

U Španjolskoj nije imao puno neugodnih iskustava, a vidjet ćemo kako će biti u Francuskoj. Ako na nekom europskom gostovanju završi u Engleskoj, znamo da mu dobrodošlice neće biti.

VIDEO Završila je saga oko Luke Modrića: Stavljen je potpis na novi ugovor!

VIDEO Hajduk predstavio treću garnituru dresova, nešto slično ovome dosad nisu pokušali

Hrvatski suci u Ligi prvaka: Dijelit će pravdu na zahtjevnoj utakmici