Nogomet
Nogomet

Za Vatrene je briljirao protiv Messija i Aguera, a sad se vraća u HNL nakon tri godine nogometne egzotike

Slaven Belupo trebao bi dobiti jedno zvučno pojačanje, ali isto tako igrača kojeg su mnogi zaboravili.

Marko Lešković 2014. protiv Argentine (Foto:Boris Kovacev / CROPIX)

Studeni 2014. godine, Boleyn Ground, poznat kao i Upton Park, stari dom West Ham Uniteda.

Tada je taj legendarni stadion bio domaćin prijateljskog susreta Argentine i Hrvatske, susreta na koji je Geraldo Martino doveo najbolje što je imao, a Niko Kovač došao praktički s B sastavom Hrvatske.

Prvi put zajedno, a briljirali

Stoperski par tada su bili Tin Jedvaj i Marko Lešković, koji su se morali suprotstaviti Lionelu Messiju, Sergiju Agueru i Angelu Di Mariji. Zanemarimo  činjenicu da je susret završio 2:1 za Argentinu, nakon utakmice najviše se pričalo o prvom poluvremenu hrvatskog stoperskog para. 

Posebno je u tih prvih 45 minuta briljirao Lešković, koji je odrađivao svoju drugu sezonu u Rijeci, gdje je za mizernu odštetu došao iz Osijeka, kao svojevrsni generacijski talent Bijelo-plavih.

Leškoviću su nakon te utakmice podosta porasle akcije, ali ostao je do ljeta 2016. godine na Kantridi i Rujevici, kad je prodan za 1,5 milijuna eura u Dinamo. U međuvremenu je bio konstantno pozivan u reprezentaciju, no upisao je tek dva nastupa.

Prodan u Dinamo i tu je napredak stao

Dolaskom u Zagreb karijera kao da je stala. Počele su se događati ozljede te Marko nije mogao uhvatiti kontinuitet u plavom dresu. U četiri i pol godine odigrao je 65 utakmica, no rijetko koje se i najveći navijači Dinama nešto posebno sjećaju.

U proljeće 2021. godine igrao je za Lokomotivu, a onda otputovao u Indiju. I praktički nestao iz Hrvatskog nogometa. Za Kerala Blasters odigrao je 53 utakmice i sad se kao 33-godišnjak vraća u hrvatski nogomet.

Još uvijek ne možemo potvrditi ovaj transfer, barem dok to ne napravi Slaven Belupo, no svakako je zanimljivo vidjeti jedno zaboravljeno ime ponovno u hrvatskog nogometu.