Nogomet
Nogomet

Još kao klinac s dva komada srušio je Dinamo na Maksimiru, a sad odlazi na još jednu posudbu!?

Mario Čuić ove će sezone otići na novu posudbu iz Hajduka, a posljednje informacije govore kako bi mogao ostati u SuperSport HNL-u.

Mario Čuić (Foto:Mario Čuić)

Svojevremeno ponajbolji igrač mladih momčadi Hajduka te kasnije i jedan od najvećih potencijala prve momčadi, Mario Čuić, ovu bi sezonu trebao provesti na još jednoj posudbi.

On se trenutačno nalazi na pripremama s prvom momčadi, nakon što je prošlu sezonu, ali i drugi dio sezone prije nje, proveo u slovenskom Radomlju, gdje je bio standardan član prve momčadi. No, čini se da klub smatra kako mu je ipak potreban još jedan klub u kojem će imati punu minutažu.

Ipak ne Bosna i Hercegovina, nego HNL

Već su se prošlog tjedna pojavile glasine kako je za njegov angažman zainteresiran Široki Brijeg, no sad neki podosta relevantniji izvori spominju jednu drugu opciju.

Ivan Leko o odlasku Nikole Kalinića: “Da nema Livaje, bila bi druga priča“

Čini se kako ga Mislav Karoglan želi vidjeti u redovima Istre 1961, a izvori koje imamo govore kako igrač, ali i klub nemaju ništa protiv tog posla.

Tako bi Čuić mogao vodstvu kluba, ali navijačima, biti na oku. U HNL-u bi napokon mogao potvrditi svoj potencijal, ali i nastaviti tamo gdje je svojevremeno stao te se napokon izboriti za mjesto u sastavu Hajduka.

Tudor ga instalirao u prvi sastav, drugi mu nisu vjerovali

On je kao 19-godišnjak debitirao kod Igora Tudora, koji mu je dao povjerenje i instalirao ga u početni sastav. Navijači posebno pamte njegovu šestu utakmicu, ujedno i prvu u kojoj se upisao u strijelce.

Tudor ga je postavio u početnu postavu za derbi na Maksimiru odigran 20. srpnja 2020. godine, a Čuić je odgovorio s dva pogotka. Prvi je postigao za 1:1, a drugi za 2:2 te je Hajduk na kraju slavio autogolom Kevina Teophilea.

Hajduk minimalno izgubio, Osijek u golijadi slavio u pripremnim utakmicama

Iduće sezone i dalje je imao Tudorovo povjerenje, no on je vrlo rano smijenjen, a kod Harija Vukasa i Paola Tramezzanija priliku je dobio na kapaljku.

U sezoni 2021./2022. kod trenera Jensa Gustafssona započeo je utakmicu prvog kola, a nakon toga tek je četiri puta ušao s klupe te je završio u drugoj momčadi. U proljeće je poslan u Radomlje, gdje je zapravo ostao jednu i pol sezonu.

U prilog njegovu odlasku svakako govori činjenica da u jučerašnjem prijateljskom susretu protiv Olimpije nije zaigrao.

Sad će kao 22-godišnjak, po svemu sudeći, svoju novu priliku pokušati pronaći u najugodnijem iznenađenju prošle ligaške sezone.