Nogomet
Nogomet

Sjećate se njega? Igrao je za Hajduk i U-21 Hrvatsku, a sad želi promijeniti reprezentaciju

Marin Jakoliš uskoro bi mogao zaigrati za reprezentaciju Australije.

Marin Jakoliš (Foto:Matija Đanešić/Cropix)

Kao slobodan igrač Marin Jakoliš je ovog ljeta po isteku ugovora s francuskim Angersom zaputio se na drugi kraj svijeta, u Australiju, potpisavši za tamošnji Macarthur.

Jakoliš je već igrao u Australiji, za Melbourne City čiji je dres nosio kao posuđeni igrač Angersa.

Ostavio je dobar dojam tada pa je dobio ponudu Macarthura koju je odlučio prihvatiti. Zasad mu ide odlično, u ukupno sedam nastupa ima postignutih šest golova i četiri asistencije, a u intervjuu za Roundball Australia izjavio je da bi volio zaigrati za njihovu reprezentaciju.

Premda nije proveo minimalno pet godina u toj državi, Jakoliš potrebne uvjete ima. Naime, njegov otac je rođen u Australiji, a Marin nikad nije zaigrao za Hrvatsku u nekoj službenoj natjecateljskoj utakmici što bi ga spriječilo da promijeni reprezentaciju (igrao je za U-21 Hrvatsku, ima 15 nastupa i pet golova).

"Moj otac je otišao iz Australije u Hrvatsku kad je imao 13-14 godina. Onda je počeo rat u Hrvatskoj i ostao je tamo, ali uvijek je pričao da bi se volio vratiti živjeti u Australiju. Što se mene tiče, nikad nisam mislio da će se život ovako razviti, ali bio bih vrlo sretan da zaigram za Australiju. Bila bi mi čast. Putovnicu imam, prvu sam dobio 2002. godine, a imam i novu od prošle godine", rekao je Jakoliš.

On je rođen u Šibeniku 26. prosinca 1996., na Šubićevcu je počeo trenirati nogomet da bi već sa 17 godina otišao u inozemstvo, u belgijski Mouscron. Imao je još dvije kratke epizode u Belgiji (Virton i Roeselare), a nakon dvaju sezona u austrijskoj Admiri Wacker u ljeto 2019. stigao je u Hajduk.

Na Poljudu je igrao na dosta pozicija i nikako se nije uspijevao nametnuti, a njegova karijera novi uzlet doživjela je s odlaskom na posudbu u Šibenik. Tamo je bio odličan, u 19 utakmica zabio je 10 golova i upisao pet asistencija, pa je stigao poziv iz Francuske u koju ga je Hajduk prodao za 500.000 eura.

Sada se skrasio u Australiji i sanja nastup s tom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu 2026. godine.

Bivši prvak testira savršeni skor Khamzata Chimaeva: "On je kao Cro Cop..."

Pogledajte prognoze parova glavnog programa UFC-a 308 u Abu Dhabiju

FOTO Prvak BiH oduševio u Europi i zaradio malo bogatstvo, a na sljedećem gostovanju čeka ih bizarna scena

Nova TV i gol.hr dobitnici regionalne nagrade SoMo Borac u dvije kategorije

Evo koliko su najjeftinije ulaznice za Miočića i Jonesa, a koliko najskuplje