Nogomet
Nogomet

Je li realno da Dinamo na zimu dovede prava pojačanja? "Hajduk je neugodan, a Karoglan je legao momčadi"

Marijo Tot prokomentirao je za gol.hr utrku za prvaka Hajduka, Rijeke i Dinama i predstojeći zimski prijelazni rok…

Marijo Tot osvojio je dvostruku krunu s Dinamom 2011. i bio je prvi pomoćnik Vahida Halilhodžića. Prokomentirao je trenutačnu situaciju u maksimirskom klubu i rad trenera Sergeja Jakirovića.

„Ja sam i prije nekoliko tjedana kada je bila lošija situacija nego sada govorio da ne treba mijenjati trenera samo da se mijenja. Ako si odabrao Jakirovića, pusti ga da radi, daj mu neke ovlasti, daj mu mogućnost da i on nešto sebi izabere, da si selekcionira ekipu. Najlakše je svako malo mijenjati trenera, a to rade samo neozbiljni klubovi, koji nemaju snagu i kvalitetu u tom trenutku. I u trenutku veće krize mislio sam da nije pametno mijenjati trenera.“

Doduše, Dinamo je u proteklom razdoblju uvijek mijenjao trener. Prvi neuspjeh i bila je cipela. Možda je jedini Zoran Mamić mogao preživjeti neki neuspjeh, a znamo i zbog čega. Uostalom, pa i Vaha je morao otići kada ste mu bili prvi pomoćnik, a imali ste dobre rezultate.

Marijo Tot (Foto: GOL.hr)

„Slažem se, to je uvijek tako bilo, ali mijenjaju se i okolnosti. U ovom trenutku nisam bio za to da se mijenja trener. Ova sezone će na kraju biti solidna, a s obzirom na to kako je krenula, znači ne baš najbolje. Ja sam i prije nekoliko tjedana govorio da Dinamo još ima šanse u Europi. Možda će doći do osmine finala i možda će naletjeti na jakog suparnika pa ispasti. Možda. Ja se nadam da će prije toga uspješno apsolvirati Ballkani i proći skupinu. S druge strane, možda se Dinamo malo i pojača u zimskom prijelaznom roku, možda klikne sve skupa.“

Je li realno očekivati dovođenje istinskih pojačanja u trenutku kada se još uvijek ne zna tko je sportski direktor, kada upravljačka kriza i situacija u Skupštini još uvijek nije riješena? I kada je sve posloženo teško je dovesti pravog igrača u zimskom prijelaznom roku, a kamoli u ovakvoj situaciji.

„Pa, meni nije to baš realno. Mora biti neki dugoročni plan, ne možeš samo tako. Problem je i polusezoni. Dobri igrači su zauzeti, imaju ugovore, a onaj koji bi mogao prelomiti neki ugovor, taj će vas skupo stajati, a i to vam ne jamči da će se on super uklopiti i biti pojačanje, da nećete poremetiti koheziju unutar momčadi“, kaže Tot.

Ostatak razgovora na tu temu pogledajte u videoprilogu.