Nogomet
Nogomet

Tudor ostaje bez glavnog igrača? Napadač iza kojeg je čudesna jesen na meti slavnog trenera

Giovanni Simeone trenutno je igrač Verone na posudbi iz Cagliarija.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Kada dođe zimski prijelazni rok u Engleskoj, onda su obično u fokusu klubovi iz vrha ljestvice Premierlige.

No, trguju i oni ostali, a posljednjeg dana 2021. godine najavljuje se važan transfer za Leeds.

Karizmatični Marcelo Bielsa htio bi momčad pojačati sunarodnjakom koji je ove sezone fenomenalan u dresu Verone.

Radi se, naravno, o Giovanniju Simeoneu, sinu trenera Atletico Madrida Diega Simeonea.

Giovanni je eksplodirao otkako je trener Verone postao Igor Tudor, postigavši sveukupno 12 golova i upisavši tri asistencije. S takvim učinkom treći je strijelac Serie A, ispred njega su samo Dušan Vlahović (16) i Ciro Immobile (13).

Transfermarkt tržišnu vrijednost 26-godišnjeg Simeonea procjenjuje na 17 milijuna eura što i nije neki bogzna kako velik novac za Leeds, međutim realizacija ovog transfera neće ići glatko zbog specifične situacije.

Puno toga ovisi o Cagliariju

Naime, Simeone se u Veroni nalazi na posudbi iz Cagliarija i taj ugovor o posudbi vrijedi do 30. lipnja 2022., što donekle otežava cijeli proces.

Verona je ta koja drži sve karte u svojim rukama jer je ugovor na snazi. Njihove apetite Leeds mora zadovoljiti i pritom pronaći zajednički jezik s Cagliarijem po pitanju odštete.

Financijski detalji Simeoneova ugovora u Engleskoj trebali bi biti najmanji problem u cijeloj ovoj priči, jer vjerojatno ne postoji argentinski nogometaš koji ne bi htio da ga trenira takva trenerska veličina poput Marcela Bielse...