Nogomet
Nogomet

Mogli su dovesti zvijezdu Reala, ali su odustali jer ima preveliku glavu

Danas je jedan od ključnih igrača Reala, a lako je to mogao postati u Manchester Unitedu. No, presudila je bizarna (ne)stručna procjena skauta Uniteda.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Francisco Roman Alarcan Suarez, poznatiji kao Isco, danas je jedan od najboljih igrača Reala, a zajedno s Modrićem, Kroosom i Casemirom čini vjerojatno najbolju veznu liniju Europe, što je priznao i Jose Mourinho rekavši da ''tako nešto ne postoji u Premierligi.''

Isco je zbog svog atraktivnog stila igre jedan od najomiljenijih igrača današnjice, a Real s njim u sastavu ne gubi gotovo nikad. Zadnju prvenstvenu utakmicu s njim na terenu izgubili su još u veljači 2016. godine, a krajem prošle sezone bio je jedan od najvažnijih igrača u osvajanju duple krune – naslova europskog i španjolskog prvaka.

Isco je danas jedna od najvećih zvijezda Reala, ali malo je nedostajalo da završi u Manchester Unitedu. ESPN otkriva kako je pred sam kraj ere Alexa Fergusona skautska služba dobila zadatak procijeniti tada 21-godišnjeg talentiranog igrača Malage.

Danas u Unitedu vjerojatno čupaju kosu zbog njihova izvještaja. Skauti su napisali da je Isco ''dobar, ali nedovoljno brz te da mu je glava prevelika u odnosu na tijelo.''

Isco je na kraju završio u Realu za 30 milijuna eura. Za usporedbu, isti je novac Manchester City isplatio za Iscova bivšeg suigrača Danila, rezervnog beka i veliki promašaj Kraljevskog kluba. Ovakve ''stručne'' procjene engleskih skauta mogle bi biti jedan od razloga zašto engleski klubovi, iako troše astronomske iznose na pojačanja, kvalitetom kasne za najboljim europskim momčadima.