Nogomet
Nogomet

Manchester City krenuo po Luku Vuškovića, na Poljud sletjela bogata ponuda!

Prema informacijama The Athletica, Manchester City krenuo je u lov na Luku Vuškovića.

Luka Vušković (Foto:Tom Dubravec / CROPIX)

Ogromni talent Luke Vuškovića već je neko vrijeme poznat skautima svih spomena vrijednih europskih nogometnih velikana. No otkako je postao članom seniorske momčadi, gdje je učvrstio posljednji red Hajduka, ali i svoje mjesto u njemu, neke su stvari još jasnije.

Luka se pokazao spremnim za sudare s igračima koji igraju profesionalni nogomet možda i dulje nego što je prošlo otkako je on prvi put poveo loptu i ovo je pozicija s koje će samo sve više napredovati.

Manchester City nema namjeru čekati

Tako bi trebale slijediti i sve jače ponude za njegov transfer, a čini se da je jedna vrijedna već sletjela u klupske prostorije.

Naime, poznati novinar David Ornstein s Athletica, inače jedan od novinara koji je najupućeniji u događanja u Engleskoj, u svom je članku za Athletic otkrio kako je Manchester City poslao ponudu za mladog igrača Hajduka.

Prema njegovim informacijama, ona iznosi 12 milijuna eura, od čega bi deset bilo isplaćeno odmah, a dva bi došla kroz bonuse.

Iz Hajduka zasad nije potvrđeno da je ponuda došla, dok Ornstein također nema nikakve informacije o tome hoće li biti prihvaćena.

Hajduku i Luki ne bi se trebalo žuriti

U ovom se trenutku čini kako će Hajduk ipak kalkulirati i tražiti podosta veće bonuse jer je jasno kakav je potencijal u njihovu nogometašu.

S druge strane, najveći europski klubovi baš i ne preferiraju bonuse. Njima je puno draža praksa u kojoj isplate traženu cifru te nakon toga imaju potpuno pravo na igrača i sve što će se s njegovom karijerom u njihovim redovima događati.

Znamo da ono sigurno neće biti jedina ponuda za Luku, posebno ako Hajduk bude blizu toga da je prihvati. Luku prate baš svi i onda će svi poslati nešto sa svoje strane. Hajduk će opako zaraditi, u to nema nikakve sumnje.