Nogomet
Nogomet

Makljaža u Rovinju: Mađari istukli Modre, Dinamo slavio sjajnim golom Petkovića

Dinamo je pobijedio Fehervar 2:1 u pripremnoj utakmici u Rovinju…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Dinamo je pobijedio Fehervar 2:1 u pripremnoj utakmici u Rovinju… 

Bila je to neobično gruba utakmica za prijateljski ogled. Obilovala je oštrim startovima, Mađari su prednjačili.

Na službenoj stranici Dinama objavljen je izvještaj koji prenosimo u cijelosti:

„Činilo se da je Bruno Petković svu ljutnju iskalio u trenutku izvođenja slobodnoga udarca, kao da je sve svoje nezadovoljstvo grubom i suviše oštrom igrom suparnika kanalizirao prema – lopti.

U 78. ju je minuti lansirao preko živoga zida u mrežu i tako zaključio ovu pomalo neobičnu utakmicu. Dinamo je ovim pogotkom svladao mađarski MOL Fehervar s 2:1 u svom jedinom dvoboju na pripremama u Rovinju. Mađari su zaigrali suviše agresivno i žustro, sa startovima na rubu ozljeda, što je pogotovo neobično za utakmicu pripremnoga, prijateljskog karaktera. Štoviše, njihov je lijevi stoper, Attila Fiola, devet minuta prije kraja morao napustiti teren zbog – crvenoga kartona.

Dinamov trener otkrio što je s Gvardiolom nakon vrlo grube utakmice s Fehervarom

Tako je, primjerice, Joško Gvardiol već u 19. minuti napustio travnjak nakon što je pretrpio nekoliko pregrubih nasrtaja suparničkih napadača. Dinamov je trener Zoran Mamić pomalo dozirao napore i kombinirao sastav jer dio igrača istoga je dana, u prijepodnevnim satima, odigrao trening dvoboj protiv Dinama II u trajanju od 45 minuta.

Senatori su pobijedili s 1:0 pogotkom Izeta Hajrovića. Tako je, primjerice, već nakon 23 minute dvoboja protiv Mađara zamijenio šestoricu igrača, a dodatno momčad osvježio na startu drugoga poluvremena s nove četiri zamjene. Priliku je u zadnjih pola sata dobio i mladi vratar Renato Josipović. Trener Mamić protiv Mađara je koristio ukupno 22 igrača.

Momčad Fehervara povela je u 13. minuti kad je napadač Budu Zivzivadze pucao s 15 metara s lijeve strane, lopta je pritom okrznula Kevina Theophilea i u neugodnom luku odsjela u mreži. Sedam minuta kasnije Hajrović je zavrnuo s desna na drugu vratnicu, Mislav Oršić pucao, a sudac procijenio da je lopta pritom udarila mađarskoga braniča Adriana Rusa u ruku. Loptu je na bijelu točku namjestio sam Oršić i zabio za izjednačenje.

Pobjedonosni je pogodak, dakle, „potpisao“ Petković iz slobodnoga udarca s dvadesetak metara s lijeve strane vješto lansiravši loptu u bliži kut“, stoji u izvještaju.

 

Više o