Nogomet
Nogomet

Francuski velikan odredio listu nepoželjnih igrača, među njima je i legenda Vatrenih

Nakon više od 110 milijuna eura potrošenih u ulaznim transferima, Lyon je premjestio fokus na izlaz nepoželjnih igrača

Dejan Lovren (Foto:Afp)

Nije tajna to da je prošla sezona za francuskog velikana Lyon bila veliko razočarenje. Klub je preveliki dio sezone provodio blizu zone ispadanja, a ovog ljeta već se mnogo stvari promijenilo.

Bivši francuski prvaci, već su potrošili preko 110 milijuna eura na ulazne transfere ovog ljeta, a sada su krenuli baviti se izlazima iz kluba. Jedan od tih koji spada u ulazne transfere postao je Duje Čaleta-Car kojeg su otkupili iz Southamptona nakon posudbe.

U dogovoru s trenerom Pierreom Sageom, sportski direktor Lyona David Friio i Sage donijeli odluku da iz momčadi uklone igrače koje smatraju viškom.

Nakon što je Lyon u subotu pobijedio Chassieu-Décines s 7-0 u prvoj pripremnoj utakmici pred novu sezonu, Pierre Sage je obavijestio novinare da će morati smanjiti broj igrača jer je momčad postala prevelika.

Ti igrači su Dejan Lovren, Sinaly Diomandé, Paul Akouokou i Amin Sarr te se oni neće pridružiti trening-kampu u Austriji na početku priprema.

Odluka je provedena u nedjelju kada je Sage odredio manju grupu od samo 20 igrača i tri vratara koji će otići na desetodnevni trening-kamp u Austriju.

David Friio, sportski direktor, sada mora raditi na prodaji igrača te je odlučio napraviti selekciju koja uključuje Lovrena, Diomandéa, Akouokoua, Sarra i mladog Florenta Sancheza. Ovim igračima je sugerirano da potraže nove klubove, prenosi L'Equipe.

Veliki Dinamov talent stiže na Rujevicu, a Rijekina zvijezda na meti velikog njemačkog kluba

Sin legendarnog Vatrenog otpisan u Bundesligi: Uskoro se seli u novi klub?

Ibričić se oglasio nakon posljednjih napisa: "Čitam i ne vjerujem, ali evo da ponovim..."