Nogomet
Nogomet

Doveo je Real do finala Lige prvaka, ali čini se da u subotu neće započeti utakmicu

Čini se kako će na vratima Real Madrida u subotnjem finalu Lige prvaka stajati Thibaut Courtois

Antonio Rudiger i Andrej Lunin (Foto:Afp)

Dugo je svoju priliku na vratima madriskog Reala čekao Andrej Lunin. 25-godišnji Ukrajinac stigao je u Madrid 2018. godine, nakon senzacionalnih partija na golu Dnipra i Zorye, gdje se ustalio već kao junior.

Prošao je nekoliko posudbi, a ove godine odlučio je ostati u Madridu, iako je startao sezonu kao treće opcija. Ipak, ozljeda Courtoisa te neke lošije izvedbe Kepe dovele su do šanse za ovog sjajnog vratara.

Zauzeo mjesto na golu i tamo se zadržao do kraja sezone

Zapravo, to da sjajan potvrdio je ove sezone, u kojoj je upisao osam nastupa u Ligi prvaka i 21 u La Ligi, uglavnom uz sjajne izvedbe i ocjene.

Uostalom, jedan je od najzaslužnijih za dolazak Reala do novog finala. Protiv Leipziga je branio senzacionalno, protiv Cityja bio junakom kaznenih udaraca, a siguran je bio i u polufinalu protiv Bayerna.

Finale je trebalo biti velika nagrada, no čini se da tamo neće nastupiti. A razlog toga je nevjerojatan peh. 

Ostao bez finala zbog nevjerojatnog peha

Lunin je naime prošlog tjedna obolio od gripe te je odvojen od ostatka momčadi i neko vrijeme nije trenirao. Momčad je danas otputovala u London, no on nije bio s njima i sve vodi tome da će na gol oporavljeni Courtoisa.

Carlo Ancelotti prijavio je Lunina za nastup i on će u subotu doputovati u London, no čini se da je razlog toga samo nagrada za sve što je ove sezone napravio te da se nađe na pozornici ukoliko momčad dođe do trofeja, za koji bi on bio velikim dijelom zaslužan.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Lunin se javio putem društvenih mreža i ispričao navijačima što nije mogao trenirati i pripremiti se za veliki susret, ali je isto tako najavio 15. trofej prvaka Europe.

Veliki peh za Ukrajinca, no pozitivna stvar je da će se odmah nakon finala pridružiti reprezentaciji, gdje će se krenuti pripremati za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Lunin je prvi vratar reprezentacije koja se nalazi u skupini E, s Belgijom, Rumunjskom i Slovačkom.