Nogomet
Nogomet

Luka Modrić postaje zaštitno lice svjetski poznatog hrvatskog proizvoda

SofaScore je dobio svjetski poznato zaštitno lice, Luku Modrića.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i igrač španjolskog nogometnog kluba Real Madrid, postaje zaštitno lice sportske aplikacije SofaScore.

''U nogometu smo dogovorili najboljeg hrvatskog nogometaša, a u tijeku su pregovori za MMA i kriket. Želimo da svaki sport zastupljen u aplikaciji predstavlja najbolji hrvatski sportaš. Za neke sportove, poput kriketa, teško je pronaći istaknute Hrvate, ali trudimo se pronaći najboljeg domaćeg predstavnika za svaki sport'', kazao je Zlatko Hrkać, direktor i suosnivač tvrtke Sofa IT, u emisiji Poduzetnički mindset.

Aplikacija SofaScore trenutačno ima 22 milijuna korisnika diljem svijeta i postala je važan alat u rukama sportaša, njihovih trenera i agenata te sportskih novinara.

''Algoritam obrađuje podatke i na temelju statistike igrači dobivaju ocjene. Igračima je postalo bitno što Sofa kaže. Ako su zadovoljni, dijele naše ocjene na društvenim mrežama. Budući da se u transferima vrti velik novac, Sofa je važna i agentima. Relevantan izvor podataka postali smo za 67 medija u 60 zemalja'', navodi Hrkać koji je tvrtku Sofa IT osnovao s Ivanom Bešlićem.

U aplikaciji su sada zastupljena 23 sporta. Najpopularniji je nogomet, no u nekim se zemljama s velikim zanimanjem prate i tenis, košarka, odbojka i kriket.

''Sve otkrivaju TV prijenosi. Ono što prenosi televizija, to je popularno. U Brazilu smo broj 1. Mnogo korisnika imamo u nogometnim nacijama, dobro stojimo u Italiji, Francuskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, ali i u Nigeriji i Keniji. Amerikanci najčešće prate jedan tim u jednom sportu. U Europi je drugačije. Hrvati prate i nogomet i vaterpolo i skijanje… Pratimo sve u čemu smo dobri'', otkrio je Hrkać.