Nogomet
Nogomet

Luka Bane: Pogledajte što je Realov "sadist" radio Modriću i društvu već na startu priprema

Nogometaši Real Madrida okupili su se u punom sastavu na pripremama i već prvi dan morali su na naporan režim Antonija Pintusa.

Kroos, Modrić i Ancelotti (Foto:Real Madrid)

Slavni Real Madrid prošle sezone osvojio je La Ligu i Ligu prvaka, a neopjevani junak tog uspjeha je poznati kondicijski trener Antonio Pintus, poznat po specifičnim metodama treninga.

Poznati Realov "sadist“ ne štedi svoje igrače, ali njegov način daje uspjeha jer je klubove u kojima je radio doveo do čak osam finala Lige prvaka. Posljednji put u svibnju tekuće godine kad je s Realom podigao ušati trofej u Parizu.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Trčali pod maskama za hipoksiju

Realovi nogometaši počeli su pripreme na početku tekućeg tjedna, a Luka Modrić i veterani priključili su se tek prekjučer, međutim već prvi dan nije bilo milosti za njih. Dobili su maske za hipoksiju na lice i započelo je Pintusovo mučenje, a navijači se šale kako Modrić i društvo izgledaju kao poznati negativac iz Bane iz Batmana.

Spomenute maske koriste se za simulaciju treninga na velikoj nadmorskoj visini, ograničavaju protog kisika pomoću ventila tijekom aerobnih vježbi i time pojačavaju rad mišića koje se koriste za disanje.

Trening je započeo točno u osam sati ujutro u Realovu kampu Valdebebasu i trajao je nekoliko sati, a već od samog starta bilo je jasno kako realovce očekuje „križni put“ na pripremama.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Metode koje donose rezultate

Međutim, Carlo Ancelotti neće imati ništa protiv njegovih metoda jer donose rezultate. To je jasno od prvog dana njegovog povratka u klub. Inicijalno je u Madrid stigao sa Zinedineom Zidaneom prije nekoliko godina, a njegov drugi mandat traje oko godinu dana.

Prva zadaća mu je bila spriječiti prečesto ozljeđivanje Realovih nogometaša, odnosno pokušati zaustaviti kronične probleme koje imaju igrači poput Hazarda i Danija Carvajala. Pintus je uveo rigorozna svakodnevna testiranja i pratio rezultate sa svojim suradnicima, promijenio je ishranu nogometašima Kraljevskog kluba i natjerao sve na njegove metode bez iznimke.

I uspio je, a jedan od krunskih dokaza je i naš Luka Modrić koji posljednjih godinu dana igra ponajbolji nogomet svoje ionako vrhunske karijere…

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.