Nogomet
Nogomet

Zapamtite ovo ime: Čudesni talent hrvatskog nogometa 2005. je godište, a ove subote bio je dvostruki strijelac

Mnogi su za njega prvi put čuli u posljednjem kolu prošle sezone...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nogometaši Slavena Belupa u subotu su odigrali dvije pripremne utakmice pred početak nove sezone te ostvarili dvije pobjede protiv slovenskih prvoligaša Nafte i Aluminija.

U jutarnjem dijelu programa Slaven Belupo je svladao Naftu sa 5:3 (2:2), dok je poslijepodne nadigrao Aluminij sa 3:1 (2:1).

Dvostruki strijelac protiv Nafte bio je Zvonarek, a po jednom su mrežu gostiju zatresli Zirdum, Bogojević i Monjac, dok su pogotke za Naftu postigli Haljet, Oštrek i Vinko.

Za pobjedu protiv Aluminija uspješni su bili Tomić, Brković i Bosec, a strijelac za goste bio je Pečnik.

Inače, Lovro Zvonarek je mladić koji je rođen, vjerovali ili ne, 2005. godine. Rođen je 8. svibnja 2005. i odavno su ga spazili skauti minhenskog Bayerna te je bio pozvan u kamp bavarskog giganta gdje je pod budnim okom tamošnje struke trenirao. Na koncu je odlučeno kako je za njegov daljnji razvoj najbolja opcija da ostane u Koprivnici i tamo odradi sezonu, dvije ili tri, prije nego li dođe trenutak za odlazak na višu stepenicu.

Zvonarek je najbolji hrvatski nogometaš rođen 2005. godine i, uz tri godine starije Stipu Biuka i Joška Gvardiola, trenutno je najveći talent hrvatskog nogometa. Mnogi su za njega prvi put čuli u posljednjem kolu prošle sezone kada je bio strijelac jedinog zgoditka u pobjedi Slaven Belupa nad Varaždinom (kasnije se ispostavilo da je taj gol izbacio Varaždince iz prvoligaškog društva).

Dodajmo kako će Slaven Belupo će u prvom kolu nove sezone Prve HNL u petak gostovati kod Dinama.