Nogomet
Nogomet

VIDEO Liverpool potopio City u 45 minuta, a sve je započeo branič: Nastavlja golgetersku formu

Nogometaši Manchester Cityja i Liverpoola igraju polufinale FA kupa na Wembleyju.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nogometaši Liverpoola pobijedili su Manchester City sa 3:2 u polufinalnom susretu FA kupa igranom na Wembleyju. Iako su na poluvremenu imali uvjerljivo vodstvo od 3:0. Građani su se umalo vratili u sudačkoj nadoknadi.

Redsi su poveli već nakon devet minuta igre, i to zaslugom sjajnog braniča Ibrahima Konatea koji je stigao do svog trećeg pogotka u trećem uzastopnom nastupu.

Zabijao je tako protiv Benfice u oba susreta četvrtfinala Lige prvaka, a sada je načeo i mrežu Građana. Korner s lijeve strane izveo je Robertson, a najviši u skoku bio je Konate. Osam minuta kasnije na 2:0 povisio je Sadio Mane.

Konateov pogodak možete vidjeti OVDJE.

City umalo sve preokrenuo

U 45. minuti susreta Mane je zabio svoj drugi pogodak na susretu za uvjerljivih 3:0 i potpuni raspad momčadi Pepa Guardiole.

Drugo poluvrijeme nije moglo bolje započeti za City, već u 47. minuti Grealish je smanjio na 1:3, a onda je Bernardo Silva zabio u prvoj minuti sudačke nadoknade za 2:3.

Dalo je to krila mančesterskoj momčadi koja je krenula na sve ili ništa, a upravo je Grealish bio nadomak novog pogotka, ali vrhunsku obranu je upisao vratar Liverpoola.

Stigao iz redova RB Leipziga

Ove sezone 22-godišnji Francuz je upisao skromnu minutažu, zabilježio je tek osam nastupa u engleskoj Premier ligi, dok je u Ligi prvaka pet nastupa i dva pogotka, dok je FA kupu odigrao sve susrete.

Konate je ovog ljeta stigao na Anfield iz redova RB Leipziga za odštetu od 36 milijuna funti.