Nogomet
Nogomet

Livaja u Varaždinu poboljšao ionako impresivnu statistiku: Ove brojke su "nenormalne"

Marko Livaja je prelomio utakmicu u Varaždinu u korist Hajduka.

Marko Livaja (Foto:Željko Hajdinjak/Cropix)

S igračem više Hajduk je ove subote dugo tražio put do pogotka kojim bi slomio otpor Varaždina, a onda je po tko zna koji put na scenu stupio Marko Livaja.

Dugu loptu Marca Fossatija najbolji igrač HNL-a primio je na prsa, otarasio se svog čuvara i neobranjivo pogodio za 1:2.

Prvi strijelac i prvi asistent HNL-a

Do kraja utakmice za Splićane je još dvaput poentirao mladi Amerikanac Rokas Pukštas, kojemu je baš Livaja asistirao za drugi zgoditak, idealno ga posluživši prije nego li je 18-godišnji veznjak glavom pogodio iz blizine.

Tim golom i asistencijom Livaja je povećao svoju prednost kako u poretku strijelaca tako i među asistentima. On je sada na 14 zgoditaka i osam asistencija što je samo po sebi izvrsno.

Kad igra Livaja, Hajduk ima "osiguran" jedan gol

Međutim, još je impresivniji njegov ukupni učinak otkako se vratio u Hajduk. Utakmica u Varaždinu bila mu je 83. u svim natjecanjima i njegov učinak sada glasi: 53 gola, 31 asistencija.

Dakle, u 83 nastupa Livaja je zaslužan za 84 gola, odnosno na prosjeku je većem od jednog izravnog sudjelovanja za gol po utakmici.

Varaždin je postao peta momčad u HNL-u protiv koje je upisao pogodak i asistenciju na istoj utakmici. Dvaput mu je to uspjelo protiv Gorice i Lokomotive, a po jednom protiv Dinama i Osijeka.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.