Nogomet
Nogomet

Uložili milijune, a predzadnji su: Slavnog trenera suspendirao vlastiti klub

Pod novim vlasnikom i trenerom očekivao se povratak u vrh, ali umjesto toga prijeti im borba za ostanak.

Marcelo Bielsa (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Francuski prvoligaš Lille odlučio se privremeno suspendirati slavnog argentinskog trenera Marcela Bielsu zbog loših rezultata, a istodobno su objavili da će momčad u "periodu tranzicije" voditi Luis Campos.

Bielsa (62), u nogometnom svijetu poznat pod nadimkom El Loco (Luđak), jedan je od najneobičnijih nogometnih trenera uopće, poznat po nadasve neobičnim metodama rada i odnosu prema suradnicima i medijima.

U Lille je Bielsa stigao ove u svibnju ove godine, ali unatoč potrošenih 60 milijuna eura za pojačanje, klub sa sjevera Francuske ima svega tri pobjede iz 13 utakmica i pretposljednji je na ljestvici. Bielsi je presudio poraz kod Amiensa (0:3) u ponedjeljak, a predsjednik Lillea Gerard Lopez za privremenog trenera je postavio svog savjetnika Camposa.

Bielsa je u karijeri vodio Argentinu i Čile, Athletic Bilbao, Marseille i Lazio, u kojem je trener bio svega dva dana.

Španjolsko-luksemburški biznismen Lopez postao je novi vlasnik Lillea početkom godine kada je kupio većinski udio u klubu. Njegov cilj je vratiti trostrukog prvaka Franuske, koji je zadnji naslov osvojio 2011., na staze stare slave, ali zasad mu to nije pošlo za rukom.

Rezultati by SofaScore