Nogomet
Nogomet

Svijet se divi Leu Messiju: ''Vidio sam puno videosnimki u životu, ali…''

Lionel Messi još je jednom svijetu pokazao dio svoje nogometne čarolije.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Cristiano Ronaldo proradio je kad je trebalo u Ligi prvaka i Bayernu utrpao čak pet pogodaka. No u El Clasicu ga je u vlastitom dvorištu potpuno zasjenio Lionel Messi. Argentinac je odigrao jednu od povijesnih utakmica svoje karijere, jednu od onih koja će se pamtiti kada se umirovi.

Sigurno da ćemo ga gledati još godinama, jer Messi će tek u lipnju napuniti 30. rođendan. A prije te okrugle brojke sinoć je na Santiago Bernabeuu stigao do nevjerojatne brojke od 500 pogodaka za Barcelonu!

Vidjelo se odmah da je u ''utakmicu svih utakmica'' ušao motiviran i spreman za nešto veliko. Lomio je Casemira, Modrića, Kroosa, a kasnije i Kovačića na sredini terena te se zabijao poput šila u obranu Reala. Njegovi bjegovi natjerali su protivnike u startove zbog kojih su kažnjavani kartonima, a posebno je brutalan bio kung-fu potez Ramosa. Da Argentinac nije na vrijeme izbjegao start s dvije noge u letu, mogao je teško stradati.

''Vidio sam u životu puno nogometa i puno videosnimki, no nitko nije poput njega. On čini razliku. Za sve navijače Barcelone je veliko zadovoljstvo što je jedan od nas'', rekao je Enrique.

Svjetski mediji također su se poklonili Messiju i pišu kako je vratio Barcu u život te kako će prvenstvo biti neizvjesno. Situacija u kojoj skida dres i diže ga prema tribini s navijačima Barcelone, provlači se po brojnim naslovnicama sportskih listova i portala.

Luis Enrique je pohvalio i ostatak momčadi, jer bilo je tu još heroja za navijače Barcelone. Ter Stegen, Rakitić zbog one golčine i Sergi Roberto koji je potegao onaj protunapad u 92. minuti.

''Bili smo u užasnoj situaciji, no dogodio se kraj kakav smo samo mogli poželjeti. Odlazim sretan jer se ekipa borila do posljednje sekunde. Tim više jer je zbog brojnih prilika s obje strane utakmica mogla završiti bilo kojim rezultatom'', izjavio je trener Blaugrane.

''Utrka za naslov prvaka bit će neizvjesna do samog kraja'', zaključio je.