Nogomet
Nogomet

Glavna hrvatska kandidatkinja za zlato uspješno prošla prvu prepreku

Lena Stojković uspješno je prošla prvu prepreku na Olimpijskim igrama u Parizu.

Lena Stojković i Josipa Kafadar (Foto:Tom Dubravec / Cropix)

Po mnogima glavna hrvatska kandidatkinja za zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, Lena Stojković, krenula je u svoj taekwondo turnir.

U osmini finala imala je okršaj protiv Kanađanke hrvatskih korijena Josipe Kafadar te ju je svladala u vrlo izjednačenom meču. 

Prvu su rundu obje borkinje bile oprezne te bodova nije bilo. No Lena je bila aktivnija, prikupila je više tzv. "malih" udaraca, te joj je runda pripala.

Nova pravila za uzbudljivije mečeve

Inače, taekwondo od Pariza ima nova pravila. Pobjednik je borac ili borkinja koji osvoji dvije od tri runde. Prvi je kriterij za rundu ukupan broj bodova, idući je taj da runda pripada onome tko je pogodio više vrjednijih udaraca (tipa više puta pogodak kružnim udarcem nogom u glavu, koji vrijedi 5), a treći su kriterij ti spomenuti mali udarci, koje računalo bilježi, ali nije javno prikazano na grafici.

U drugoj se rundi Lena našla u problemima. Kanađanka ju je brzo pogodila nogom u oklop na trupu i povela 2:0. Lena se vratila šakom u trup za 2:1, no onda je primila udarac nogom u glavu. Bilo je to 5:1, ali onda je Lena pokazala zašto je najbolja na svijetu. U razmaku od dvije sekunde upisala je dva udarca nogom u trup za 5:5 pa pred kraj runde jednom pogodila šakom i to je bilo 6:5 te pobjeda za našu borkinju.

Svoju iduću borbu, četvrtfinale, aktualna dvostruka svjetska prvakinja imat će u 14:30.

  Thomas Müller ima velike zasluge u povijesnom zlatu Njemačke u konjičkom sportu: Evo o čemu se radi

Osvojila zlato u Parizu pa iznijela teške optužbe: Politički vrh kipti od bijesa, čim sleti, mora na razgovor

VIDEO Tragedija svjetskih prvakinja: Ispale s Olimpijskih igara nakon teško opisivog autogola