Nogomet
Nogomet

Krznar nakon prve trenerske titule: "Naš put još nije završen, želimo osvojiti i Kup"

Dinamo je petardirao Rijeku i potvrdio titulu, a njegov trener bio je posebno zadovoljan drugim poluvremenom.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

S Damirom Krznarom u ulozi glavnog trenera Dinamo je osvojio naslov prvaka Hrvatske, četvrti uzastopni i 22. ukupno. Modri su Rijeci isporučili petardu i time pobjegli Osijeku na +10 uoči posljednja tri kola, a sve to nakon što su već poslije 20-ak sekundi primili pogodak na Rujevici i našli se u rezultatskom zaostatku.

"Usprkos tom hladnom tušu u prvoj minuti, bili smo u fokusu već tamo u petoj, šestoj minuti. Opterećivala nas je samo naša izvedba i brzo smo se vratili, bili smo u kontroli i vjerovali smo da možemo", izjavio je zadovoljni Krznar poslije utakmice za Arenusport

Je li postojala određena bojazan da bi taj rano primljeni pogodak mogao utjecati na igrače i njihovu izvedbu?

"Uopće nismo u pripremi utakmice razmišljali ni spominjali pobjedu kao takvu. Jedino što je bilo bitno je da u djelo sprovedemo ono što smo zacrtali, a rezultat dolazi kao posljedica toga i danas je došao. Izuzetno dobra reakcija u drugom poluvremenu, dobili smo s tom jednom izmjenom odmah ono što smo od Ivanušeca i očekivali. Unatrag zadnje dvije-tri utakmice nismo uspijevali držati tempo, ali danas smo bili malo pametniji, bolje smo rasporedili snage", istaknuo je Krznar. 

Dinamo uraganskim preokretom razmontirao Rijeku: Modri utrpali pet komada i obranili naslov prvaka!

U završnom osvrtu na cijelu sezonu Krznar je rekao:

"Naš put još nije završen, mi pretendiramo i na Kup i tek onda bi ta sezona bila fantastična, onda bi to bila možda i najbolja sezona u Dinamovoj povijesti, ako izuzmemo onu 1967. godinu. Pokušat ćemo s igračima koji nisu u prvom planu u ove preostale tri utakmice vidjeti što možemo od njih očekivati, dati ćemo svima šansu. Čestitam igračima, cijeloj Dinamovoj radnoj zajednici, Zoranu Mamiću..."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore