Nogomet
Nogomet

Kristijan Lovrić ima ponudu kontroverznog kluba: Za jedne su heroji, a za druge teroristi

Kristijan Lovrić navodno ima ponudu turskog Amedspora kojeg podržavaju brojni Kurdi.

Kristijan Lovrić (Foto:Damir Krajač/Cropix)

Kristijan Lovrić je nakon sporazumnog raskida s Osijekom u potrazi za novim klubom, a čini se da na stolu već ima neke ponude iz inozemstva.

Talijanski insajder Lorezno Lepore otkriva da hrvatskog nogometaša žele klubovi iz Turske i Saudijske Arabije, a među njima se svakako izdvaja Amedspor, kontroverzni turski drugoligaš koji je omiljen među turskim Kurdima, a omražen u velikom dijelu države.

Uzrok tome su višegodišnje trzavice i krvavi sukobi između turske vlade i Kurdistanske radničke stranke (PPk) u kojima je od 1980-ih pa sve do danas poginulo više od 40 tisuća ljudi. Za jedne klub je simbol otpora, a za druge simbol terorizma.

Dolaze iz grada Diyarbakira, koji se naziva turskom prijestolnicom Kurda, a mržnja prema njima je eksplodirala nakon 2015. godine kada su promijenili ime kluba iz Diyarbakir u Amedspor.

U to vrijeme izbio je još jedan žestoki sukob izmđu vojske i PPK-a, koji je prozvan terorističkom organizacijom od strane Europske unije i SAD-a, što je povećalo dozu netrpeljivosti prema Kurdima.

Amedspor je prošle sezone osigurao plasman iz treće u drugu tursku ligu, na domaćim utakmicama u prosjeku su imali 20 tisuća navijača, dok su gostujuće utakmice prava golgota za navijače zbog velikog rizika od nereda, piše France24.

Ponoćna objava insajdera o Ivanu Perišiću: "On se želi vratiti..."

Hajduk na pragu još jednog velikog povratka? Već je stigao u rodni grad

Jeličić: "Sramim se kao Hrvat i čovjek. Bili su frustrirani jer su izgubili utakmicu na autocesti..."