Nogomet
Nogomet

Krenuli pregovori oko najvećeg ovoljetnog transfera na Otoku, West Ham odbio prvu ponudu

West Ham je odbio prvu službenu ponudu Arsenala za Declana Ricea.

Declan Rice (Foto:Afp)

Ono o čemu se već neko vrijeme glasno govori, počelo se ostvarivati. Arsenal je krenuo u projekt doveđenje Declana Ricea u svoje redove.

West Ham je obećao svom kapetanu kako će ga ovog ljeta pustiti čim dođe zadovoljavajuća ponuda, a Topnici su prvi reagirali. Velikim dijelom i zbog toga što je Rice sam upućenijima otkrio kako mu je želja, iz obiteljskih razloga, ostati u Londonu.

Prva ponuda glatko odbijena

Tako su jučer poslali službenu ponudu, koja prema dostupnim informacijama iznosi 80 milijuna funti, a West Ham je istu odbio. Informacije s otoka govore kako je to bila Arsenalova taktika za početak pregovora, gdje bi se s West Hamom trebali naći na nekoj srednjoj cijeni.

Poznato je kako je Arsenal spreman čak i prijeći granicu od sto milijuna eura, odnosno Rice bi trebao postati najskuplje plaćeni engleski nogometaš u povijesti. Trenutno je to Jack Grealish, čiji je transfer iz Aston Ville u Manchester City plaćen točno sto milijuna funti.

Manchester City je također zainteresiran za Ricea, no trenutno prate situaciju i vrebaju iz pozadine, upravo zbog toga što znaju kako Rice namjerava ostati u metropoli. No, ako se izjalovi taj posao, mogli bi i oni postati kandidati za transfer trenutno najtraženijeg igrača u Engleskoj, standarnog člana reprezentacije i osvajača ovosezonske Konferencijske lige.