Nogomet
Nogomet

Niko Kovač posuo se pepelom zbog izjave stare šest godina: "Nisam to mislio, pogriješio sam"

Niko Kovač osvrnuo se na izjavu o Thomasu Mülleru koja je podignula veliku prašinu.

Niko Kovač (Foto:Afp)

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač osvojio je dvostruku krunu s Bayernom, na vrućoj klupi izdržao je tek godinu i pol, a iz njegova mandata pamti se rečenica o klupskoj legendi Thomas Mülleru koja nije baš svima sjela.

"Ako bude potrebe, Thomas će s svakako dobiti svoju minutažu", kazao je Kovač prije utakmice s Hoffenheimom za klupsku legendu koja je priliku uglavnom dobivala s klupe, zbog čega su imali zategnute odnose.

Kovač se nakon šest godina odlučiti oglasiti i javno objasniti što je pod time mislio.

"Prvo moram reći sljedeće, kad sam započeo posao u Münchenu, imali smo momčad kojoj su bila potrebna osvježenja. Imali smo ideju da bi trebalo doći do smjene generacije i u takvoj sam situaciju dao izjavu za Thomasa. Mislio sam da sam se dobro izrazio, ali nisam", kazao je u programu Sky90 pa nastavio:

"To nije bilo ono što sam mislio, jednostavno sam pogriješio. Želio sam reći da će svakako ući u igru ako se situacija ne bude razvijala kako bismo mi htjeli.

Nisam želio reći da će igrati ako ne bude nikoga drugog. To je bila moja pogreška, razgovarao sam s Thomasom o tome i on zna kakva je bila situacija. Gledajući iz današnje perspektive, Thomas je tada trebao puno više igrati."

Za kraj je bivši izbornik Vatrenih odgovorio je li Müller zaslužio novi ugovor u Bayernu.

"Nikad nisam imao problema s njim, on je zaštitni znak Bayerna. On je Bayern, a tamo sigurno sve rade kako bi ga zadržali i integrirali u klub nakon igračke karijere", zaključio je Kovač.

Ogroman udarac za Dinamo: Bjelica protiv Salzburga bez Brune Petkovića?

FOTO Juventus objavio transfer Realova dragulja, a onda je stigla službena izjava iz kluba

UZNEMIRUJUĆE Na rođendan zabio dva gola pa ostao bez prstiju: "Kad se razišao dim, vidio sam da..."