Nogomet
Nogomet

Trener Hajduka smiruje euforiju: Kopić čvrsto stoji na zemlji

Željko Kopić preuzeo je Hajduk prije svega 3 tjedna u razdoblju golemog nezadovoljstva Torcide, ali je u tom kratkom roku uspio primiriti tenzije na i oko Poljuda.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Nakon jučerašnje pobjede Hajduka u Jadranskom derbiju protiv Rijeke na Rujevici, trener Bijelih smiruje euforiju. Željko Kopić preuzeo je Hajduk prije svega 3 tjedna u razdoblju golemog nezadovoljstva Torcide, ali je u tom kratkom roku uspio primiriti tenzije na i oko Poljuda.

Hajduk je konačno dočekao slavlje protiv velikog jadranskog rivala. A put prema pobjedi prokrčio je već u 3. minuti. Toma Bašić sjajnim je lobom pogodio za 0:1.No, slavlje gostiju trajalo je svega 8 minuta. Lijepu akciju Riječana, golom je zaokružio Filip Bradarić, koji nije slavio pogodak svojem bivšem klubu.

I nastavku opet Hajduk brzo zabija. U 51. minuti, Erceg provlači loptu pored Prskala I to je novo veliko slavlje na klupi Splićana.
Da bi u 68. minuti Rijeka dobila prigodu iz sumnjivo dosuđenog 11-erca. Na asistenciju svog pomoćnika Frana Jovića, glavni sudac Igor Pajač pokazao je na bijelu točku.

Kod lopte je stao Mario Gavranović, ali junak je ispao 20-godišnji Karlo Letica. Željko Kopić tako je izvukao Hajduk iz krize, ali ne želi nikakvu euforiju.

"Mi smo napravili dobar rezultat, ali daleko od toga da je to sve sad idealno, da je bajno. Ja nisam tip koji voli nekakvu euforiju, ali isto tako kad se izgubi utakmica ne volim nekakve kataklizme i ne znam ni ja što. Znači, analiza, priprema, naporni trening i idemo utakmicu po utakmicu", kazao je Kopić za Dnevnik Nove TV.

Sukladno tome, Kopića ne veseli posebno ni podatak da je prvi Hajdukov trener koji je pobijedio Rijeku otkako ju vodi Matjaž Kek. U pet i pol godina, Hajduk je vodilo čak 8 trenera: od Krstičevića, preko Tudora, Poklepovića i Vučević, do Vukasa, Burića, Pušnika i Carrilla.

"Ja se inače ne volim previše osvrtati na statističke podatke. Za mene je ovo bila bitna utakmica za Hajduk, za sve nas u ovom trenutku i sretan sam isključivo radi toga."

Preuzeo je momčad prije svega 3 tjedna i vratio mir na Poljud. No i dalje je 9 bodova iza vodećeg Dinama.
"Devet bodova je puno, nije malo, ali mi idemo iz utakmice u utakmicu. Nitko od nas ne može predvidjeti što će se događati u budućnosti."

Do kraja polusezone, Hajduk će prvo u goste Lokomotivi, a onda dočekati Inter na Poljudu. Osvoji li Kopić maksimalnih 6 bodova, definitivno će zadobiti povjerenje i onih skeptičnih navijača Hajduka, te dobiti toliko potreban mir za pripremu proljetnog dijela sezone.