Nogomet
Nogomet

Kiša golova, VAR provjere i zamjene: Teško ćete pogoditi kolike su bile sudačke nadoknade na posljednje dvije utakmice skupine D

Utakmice Austrije i Nizozemske te Francuske i Poljske imale su značajno kraću sudačku nadoknadu od one odigrane večer ranije.

Sudac Ivan Kruzliak (Foto:Afp)

I dalje je teško shvatiti osam minuta dodanog sudačkog vremena koje je na utakmici Hrvatske i Italije naredio sudac Danny Makkelie iz Nizozemske.

To je još teže nakon danas odigrane posljednje dvije utakmice skupine C, kad pogledamo kolike su sudačke nadoknade pokazane u njima, a što se sve dogodilo tijekom regularnog vremena.

Gomila prekida, nadoknada šest minuta!

Drugo poluvrijeme utakmice Austrije i Nizozemske donijelo je četiri gola, od čega je jedan imao VAR provjeru. Također, bio je tu i jedan poništen pogodak, gdje je također reagirao VAR.

Dakle, ukupno su na toj utakmici bile dvije VAR provjere, gdje je kod pogotka Memphisa Depaya sudac Kruzliak otišao osobno pogledati situaciju.

Vrijedi spomenuti i jednu pauzu zbog ukazivanja pomoći nizozemskom nogometašu na terenu.

Prekida za izmjene bilo je ukupno pet, tijekom kojih je promijenjeno ukupno osam igrača.

Sudačka nadoknada? Šest minuta! Produžena je kasnije za još jednu, zbog ukazivanja pomoći austrijskom nogometašu unutar nadoknade.

Dva kaznena udarca, od čega jedan ponavljan

Što se tiče utakmice Francuske i Poljske, tamo smo vidjeli dva kaznena udarca. Onaj prvi, Kyliana Mbappea, nije došao nakon VAR provjere, no kod poljskog kaznenog udarca bilo je svega.

Prvo ga je provjeravao VAR, a onda je došlo i do ponovnog izvođenja, nakon ranog istrčavanja Maignana.

Ukupno je napravljeno četiri prekida za izmjene, tijekom kojih je igru napustilo sedam igrača.

Sudačka nadoknada? Pet minuta!

Mislimo da smo sve rekli.