Nogomet
Nogomet

Najplaćeniji nogometaš Manchester Cityja najavio transfer u Saudijsku Arabiju: "Puno je to novca, moram razmisliti"

Manchester City nije ove sezone uspio osvojiti sve što je htio.

Manchester City (Foto:Afp)

Jedan od najboljih nogometaša Manchester Cityja, belgijski veznjak Kevin De Bruyne, dao je nagovijestiti da bi mogao otići iz kluba i to u Saudijsku Arabiju.

De Bruyne, koji će krajem ovog mjeseca proslaviti 33. rođendan, u razgovoru za nizozemske medije spomenuo je tu mogućnost, uključivši u cijelu priču i svoju suprugu Michele Lacroix.

"Michele voli egzotične destinacije i rekla mi je da joj je odlazak u Saudijsku Arabiju u redu, a ja u ovim godinama moram misliti na budućnost", rekao je De Bruyne i dodao:

"Pričamo o nevjerojatnim novčanim iznosima. Puno je to novca, toliko da bih u dvije godine igranja u Saudijskoj Arabiji mogao zaraditi onoliko koliko nisam u dosadašnjih 15 godina u seniorskom nogometu."

Nizozemci pišu da De Bruynea želi dovesti Al Nassr, klub za koji igraju naš Marcelo Brozović, Cristiano Ronaldo, Sadio Mane i nekadašnji De Bruyneov suigrač iz Cityja Aymeric Laporte.

Ne zna se koliku plaću Belgijancu nude Saudijci, sigurno nije mala čim tako govori i razmišlja, jer on je igrač s najvećom plaćom u Manchester Cityju. De Bruyne tjedno zarađuje 400.000 funti, na godišnjoj razini je to preko 20.000.000 funti, za jednu jedinu sezonu (riječ je o brutto iznosu).