Nogomet
Nogomet

Katalonski medij: Gvardiol i mladić iz Bosne i Hercegovine dobra su opcija za Barcelonu

Cadenaser predlaže Barci i još nekoliko poznatih imena poput Gravenbercha iz Bayerna, ali tu je i preskupi Joško Gvardiol.

Joško Gvardiol i Ivan Perišić (Foto:Afp)

CIES je prije nekoliko dana objavio listu od 200 najvećih nogometnih talenata na svijetu, a u samom vrhu nalazi se Joško Gvardiol, možda i najtraženiji nogometaš svijeta.

Gvardiol je postao pravi hit nakon Svjetskog prvenstva, na kojem je igrao stvarno odlično. Europski velikani odmah su se raspitali o cijeni, no vlasnik Leipziga ne razmišlja o prodaji svojeg najvećega dragulja.

Navodno Gvardiol u ugovoru ima klauzulu od 110 milijuna eura, a taj novac može isplatiti tek nekoliko velikana.

Dok se klubovi bore za Gvardiola, katalonski portal Cadenaser objavio je analizu igrača s popisa CIES-a. Spomenuti portal odlučio je savjetovati Barcelonu u idućim transfernim rokovima.

Barcelona više nije financijski moćna kao prije, vjerojatno i ne može pomišljati na kupnju Gvardiola, ali nikome nije zabranjeno sanjati.

Tako Cadenaser ističe da bi Gvardiol bio odličan stoper za Barcelonu, no također piše da je trenutačno preskup i da ga se procjenjuje na 122 milijuna eura. Toliko Barcelona ne može isplatiti.

Cadenaser predlaže Barci i još nekoliko poznatih imena, poput Gravenbercha iz Bayerna, a jedno ime posebno je zanimljivo. Predložili su Laporti 20-godišnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, riječ je Amaru Dediću iz Salzburga, koji je procijenjen na 6,6 milijuna eura.

Dedić je već na radaru klubova iz Bundeslige, no Austrijanci ne pomišljaju na prodaju.