Nogomet
Nogomet

Jedan igrač posebno proigrao iz drugog plana: "Hajduk je prodisao s odlaskom Ivana Leke"

Hajduk u drugom mandatu Mislava Karoglana bilježi sedam pobjeda u sedam utakmica.

U drugoj polovici listopada Mislav Karoglan vratio se na klupu Hajduka i od tog trenutka upisao sedam pobjeda u sedam utakmica. Jedna je bila u Kupu (u osmini finala protiv Jadrana u Pločama), a preostalih šest u SuperSport HNL-u, gdje su Splićani pod Karoglanovim vodstvom izbili na prvo mjesto.

Hajduku slijede dva gostovanja u Zagrebu, prvo u petak protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, a zatim u nedjelju 17. prosinca veliki derbi s Dinamom na Maksimiru.

"Ova Kranjčevićeva možda će njemu nešto posebno značiti jer je na tom stadionu Hajduk s njim na klupi ispustio vodstvo 2:0, ono kad se Lovre Kalinić teško ozlijedio", komentirao je Mateo Pukšar u podcastu Utakmicu po utakmicu.

Karoglan vraća zaboravljenog Kalika

"To je i posljednja utakmica prije derbija, mislim da će tražiti nešto dodatno, još veći fokus, još detaljniju analizu", istaknuo je Igor Ćurković.

Pukšar je dodao:

"Stravično bitna utakmica za Hajduk s tog nekog psihološkog aspekta. Oni mogu doći s osam uzastopnih pobjeda na Maksimir, spremni pokoriti ovaj jesenski dio HNL-a do kraja, a mogu doći na Maksimir nakon kiksa s Lokomotivom u psihozu gdje ih Dinamo s pobjedom u derbiju i pobjedama u te dvije zaostale utakmice može prestići."

Ivan Ljubić iznio je nekoliko stvari koje je primijetio.

"Nekoliko mojih opaski na račun Hajduka. Uspio je nizati veliki broj pobjeda, iz tjedna u tjedan stavlja pritisak na leđa i Dinamu i Rijeci. Anthony Kalik, ja sam zaboravio zapravo kakav je on uopće igrač, a on je u tom trenutku bio najbolji igrač Gorice. On jako puno može dati prema naprijed, a bio je potpuno zaboravljen cijelo ovo vrijeme", kazao je Ljubić i uputio posebnu pohvalu treneru Hajduka:

"Svaka čast čovjeku"

"Što se tiče Karoglana, jako me podsjeća na Valdasa Dambrauskasa u načinu na koji spušta loptu na zemlju i drži euforiju pod kontrolom. Nevjerojatan je preporod Hajduka o kojem smo prije mjesec dana pričali da ne može stvoriti priliku do toga da Goricu, koja je jedna od najboljih momčad lige, izraketiraju. Moglo je završiti i s 5:0. To je ogroman rast i čini mi se da je Hajduk potpuno prodisao s odlaskom Ivana Leke. Svaka čast ljudima u klubu koji su povukli taj potez da vrate Karoglana jer bilo je onih posprdnih komentara: 'Ah, Karoglan se vraća.' Evo vam sad Karoglana, 20 utakmica na klupi Hajduka bez poraza, to je suludo. Svaka čast čovjeku!"

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu