Nogomet
Nogomet

Kakav šamar: Električari i zidari izbacili treću momčad HNL-a!

Nevjerojatno, ali bolno i istinito. Šamar kakav je popila vinkovačka Cibalia, inače treća momčad HNL-a prošle sezone, zapravo je realnost hrvatskog nogometa…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Na konferenciji za novinare poslije utakmice između Cibalije i Cliftonvillea stvarno se moglo čuti sve i svašta. Gostujući trener Eddie Patterson svojim je izjavama lupio pljusku hrvatskom nogometu i svim ljudima koji rade u njemu. A bio je u pravu.

'Prolaz u treće kolo donio nam je probleme, jer već narednog utorka igramo u Sofiji, a moji igrači zbog toga moraju uzeti slobodne dane na poslu. Naime, u momčadi imam zubare, električare, zidare i učitelje', prenosi Pattersonovu izjavu Sportnet.hr.

Koliko je očajan i jadan hrvatski nogomet govori i podatak da treća momčad HNL-a takvim amaterima u 180 minuta nije uspjela zabiti niti pogodak. Irci su zasluženo prošli dalje, a cijelu priču dodatno je upriličio strateg Cliftonvillea izjavom o svom vrataru:

'Connolly živi u gradu 100-njak kilometara udaljenom od Belfasta, tako da na treninge dolazi samo dvaput tjedno.'

Upravo je taj Connolly briljirao na stadionu podno Bosuta, i uspio sačuvati mrežu netaknutom. Ostaje samo pitanje što očekivati od naših klubova kada ne možemo igrati ni protiv amaterskih momčadi. Zapravo, one profesionalnije, poput Kopra, stvaraju nam pravu noćnu moru…