Nogomet
Nogomet

Misterij u Maksimiru: Veliki talent igra za Dinamo, a igrač je drugog kluba. O čemu je riječ?

Lukas Kačavenda debitirao je za Dinamo u prijateljskoj utakmici s bugarskim CSKA 1948.

Lukas Kačavenda (Foto:Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Mnogima nije jasno čiji je zapravo igrač Lukas Kačavenda (21). Nedavno je debitirao za Dinamo u prijateljskoj utakmici s bugarskim CSKA 1948, a još uvijek se vodi kao igrač Lokomotive.

VIDEO Mandžukićeva rečenica u tunelu uoči Engleza svima je promaknula, a promijenila je povijest

Kačavenda je prošlog ljeta otišao u Dinamo na posudbu, koja je istekla 30. lipnja, no Lokomotiva mu je dopustila da odradi pripreme s Modrima.

Dinamo ga još uvijek nije otkupio i očito je da se radi o svojevrsnoj probi. Poznato je da je Kačavenda imao velikih problema s ozljedama križnih ligamenata i vjerojatno se u Maksimiru žele uvjeriti da je riješio svoje probleme s koljenima.

Kačavenda debitirao za Dinamo, a igrač je Lokomotive

Kačavenda je prošlog ljeta stigao u Maksimir u paketu s Lukom Stojkovićem iz Lokomotive. Modri su Stojkovića kupili, a Kačavenda je došao na posudbu s mogućnošću otkupa. Naposljetku su obojica morala na operaciju koljena.

VIDEO Tri godine kasnije ista stvar: Suci su pogurali Engleze u dva finala Eura zaredom

Cijelo prošlo ljeto spekuliralo se da će ih Dinamo kupiti obojicu, no očito su u Maksimiru odustali od te opcije zbog nekog razloga. Naime, već tada su malo upućeniji promatrači znali da Kačavenda opet ima problema s koljenom i da će jako teško biti od veće koristi. Kačavenda je sezonu ranije imao tešku ozljedu i očito se nije oporavio na željeni način. Prognoze su bile da će opet morati na operaciju kako bi to riješio.

Teške ozljede

Već tada se postavilo logično pitanje: pa zbog čega ga onda Dinamo uopće dovodi na posudbu ako je prilično jasno da neće moći igrati, što se naposljetku i pokazalo. O kakvom se točno radilo dogovoru ondašnjih čelnika Dinama i Lokomotive, možemo samo nagađati, ali može se pretpostaviti da je priča vezana uz Stojkovićev transfer.

Dinamo trlja ruke, Olmo blizu bombastičnog transfera: Sprema se veliki posao, rok produljen za pet dana

Na kraju su i Stojković i Kačavenda završili na operacijskom stolu. Stojković se također teže ozlijedio na zagrijavanju uoči derbija s Rijekom u Maksimiru. Obojica su propustila cijelu sezonu. Morali su na operaciju, a potom su imali dugačku rehabilitaciju. Kada se sve to zna, postaje jasnije zbog čega Dinamo još uvijek nije otkupio Kačavendu i što se čeka.

Kačavenda na testu

Nakon što Modri odrade pripreme, situacija bi trebala biti jasnija. Dinamovi stručnjaci tada će moći s više sigurnosti procijeniti je li se Kačavenda adekvatno oporavio i može li doseći traženu razinu igre. Nadajmo se da je riješio svoje probleme, jednako kao i mlađahni Stojković. U tom slučaju obojica će biti od velike koristi za Dinamo.