Nogomet
Nogomet

Jurić pobijedio Tudora u hrvatskom derbiju: Junak susreta Pobega

Bila je to druga uzastopna pobjeda Torina, dok je Verona upisala drugi uzastopni poraz.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U susretu 18. kola talijanskog nogometnog prvenstva, okršaju dvojice hrvatskih trenera Torino Ivana Jurića je pobijedio Veronu, koju vodi Igor Tudor sa 1-0.

Pogodak odluke zabio je Tommaso Pobega u 26. minuti. Minutu ranije gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Giangiacomo Magnani.

Marko Pjaca je odigrao cijeli susret za Torino, dok je Josip Brekalo ušao u igru u 63. minuti. Kod gostiju Boško Šutalo je ušao u igru u 29. minuti, dok Ivor Pandrur nije nastupio.

Bila je to druga uzastopna pobjeda Torina, dok je Verona upisala drugi uzastopni poraz.

Sampdoria i Venezia su remizirali 1-1. Domaćin je poveo u prvoj minuti golom Manola Gabbiadinija, a izjednačio je Thomas Henry u 87. minuti.

Identičnim rezultatom završio je i susret Spezije i Empolija.

Povela je Spezia u 50. minuti, kad se loptu u mrežu odbila od nesretnog gostujućeg braniča Riccarda Marchizze. Za izjednačenje Empolija u 71. minuti zaslužan je domaći branič Dimitrios Nikolaou koji je loptu nenamjerno preusmjerio u svoju mrežu. Za Speziju je cijelu utakmicu odigrao hrvatski branič Martin Erlić.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa Fiorentina i Sassuolo su u Firenci odigrali 2-2, iako je gostujuća momčad nakon prvog poluvremena imala prednost od dva gola. Sassuolo je poveo golom Scamacce u 32. minuti, a Frattesi je povećao na 2-0 pet minuta poslije. Bod Fiorentini donijeli su Vlahović (51) i Torreira (61), a domaća momčad je posljednje 22 minute odigrala s igračem manje, jer je u 68. minuti isključen Biraghi zbog drugog žutog kartona.

Večeras se još sastaju Milan i Napoli (20.45).

Na ljestvici vodi Inter sa 43 boda ispred Milana sa 39 i Atalante sa 37 bodova. Napoli je četvrti sa 36 bodova.

Jurićev Torino je deseti sa 25 bodova, dok je Tudorova Verona na 13. mjestu sa 23 boda.