Nogomet
Nogomet

Juniori Hajduka pobjedom protiv Dinama osvojili naslov prvaka: Brutalna dominacija od početka sezone!

Na pomoćnom travnjaku Maksimira razriješene su sve dileme oko novog juniorskog prvaka Hrvatske.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U 24. kolu juniorskog prvenstva Hajduk je kao gost pobijedio Dinamo s 1:0 i time i matematički osigurao naslov prvaka Hrvatske.

Do kraja su još dva kola, a juniori Hajduka imaju nedostižnih 12 bodova prednosti pred drugoplasiranim Dinamom.

Današnjim trijufom okrunjena je brutalna, nevjerojatna dominacija Hajdukovih juniora. Oni su u 24 prvenstvena susreta upisali 22 pobjede, jedan remi i jedan poraz, a gol-razlika iznosi gotovo nestvarnih 73:13.

Prvi strijelac juniorske lige je Marin Ljubičić s 25 golova, a koliko je talentirani Hajdukov golgeter rasturio ove sezone, najbolje svjedoči podatak da su mu najbliži pratitelji u poretku strijelaca na 13 pogodaka.

K tome, Ljubičić kao i kapetan Hajdukovih juniora Stipe Biuk, već neko vrijeme ne igraju za juniorsku momčad budući da su prebačeni među seniore gdje se u nedavnom Jadranskom derbiju protiv Rijeke po prvi put dogodilo da su obojica zaigrala u početnom sastavu kod Paola Tramezzanija.

Za juniore Hajduka ovo je ujedno i lijepa satisfakcija za ono što se dogodilo prošle sezone. Podsjećamo, tada je juniorsko prvenstvo prekinuto zbog pandemije koronavirusa, a Hrvatski nogometni savez je naknadno donio odluku kako će u juniorsku Ligu prvaka Dinamo koji je u trenutku prekida sezone bio drugi, s dva boda zaostatka i utakmicom manje u odnosu na Splićane. Imao je tada Hajduk veći broj bodova, puno bolju gol-razliku, bio je bolji u međusobnom omjeru, ali iz HNS-a su pogurali Dinamo u juniorsku Ligu prvaka koja se na koncu nije niti igrala (UEFA ju je otkazala zbog sprečavanja širenja zaraze koronavirusom).

Juniorski prvaci Hrvatske za sezonu 2020/21! 👏👏👏🏆❤️💙 #sampioni #samohajduk🔴🔵

Posted by HNK Hajduk Split on Saturday, 8 May 2021

Više o