Nogomet
Nogomet

Opet su svi ludi za njim: Kome će najbolja pogodba ovog ljeta

Julian Draxler preko noći se ponovo našao u bilježnicama mnogih trenera europskih velikana.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Kada je u siječnju PSG za 40 milijuna eura (izvor Transfermarkt) iz Wolfsburga doveo Juliana Draxlera, nije bilo previše onih koji su imali prigovora na ovaj transfer. Dobra je to kupovina bila Parižana, svi su se složili.

Četiri dana nakon potpisa ugovora zabio je u debiju u Kup utakmici, a tjedan dana kasnije i u prvenstvenom debiju na gostovanju kod Stade de Reimsa kada je donio tri boda svom novom klubu. Stigao sam, poručio je svojim golovima Draxler, a onda je zabio i Barceloni u svom debiju u Ligi prvaka u dresu pariškog kluba. Nekoliko dana kasnije, postigao je pogodak u najvećem derbiju Francuske, u Le Classiqueu na gostovanju u Marseilleu.

U međuvremenu je s pomlađenom Njemačkom kao kapetan osvojio Kup konfederacija na kojem proglašen i najboljim igračem turnira.

U Parizu postao višak

No pariški šeici ostali su nakon četiri godine bez naslova prvaka. Malo ih je šokirala sjajna i već rasprodana generacija Monaca, a onu noćnu moru s Camp Noua još uvijek ne mogu zaboraviti. Zato su katarski vlasnici odlučili pomaknuti granice nogometa. Prvo su za rekordnih 222 milijuna eura doveli Neymara, a pred realizacijom je i najmanje 180 milijuna eura vrijedan transfer Kyliana Mbappea.

I posve je jasno da tu za Juliana Draxlera mjesta u navali više nema. Neymar je već zauzeo njegovo lijevo krilo, a najavljeni dolazak Mbappea ne može biti jasnija poruka. Ne samo to, PSG treba namaknuti novac da pokrije financijski fair-play, iako se to čini gotovo nemogućim. Na prodaju su svi osim Marca Verrattija i obrane (Thiago Silva i Marquinhos).

Neki se nadaju kako bi Draxler mogao zaigrati iza vjerojatnog trojca Neymar – Cavani – Mbappe, a da mu leđa čuvaju Rabiot i Verratti. Bila bi to sjajna momčad, ali ne znamo misli li tako Unay Emery s jedne strane i čelnici kluba s druge. Bask voli imati radnu trojku u vezi, a šeici trebaju novac.

 

A taj novac navodno je samo 35 milijuna eura. To je cifra koju europski mediji spominju kao cijenu za Draxlera. Za ovog sjajnog 23-godšnjeg Nijemca to je prava sitnica. Sigurni smo kako bi vjerojatno 15 od 20 klubova Premierlige platilo ovu cifru već sutra. Zato će cijena sigurno biti veća, a zainteresirani već stoje u redu.

Nazad u domovinu zove ga Borussia koja će imati novca, naročito ako proda Dembela u Barcelonu za tri-četiri puta već cijenu. Želja je i talijanskih klubova, ali teško će konkurirati onim bogatijim s Otoka. Jurgen Klopp je sigurno u glavi već odvrtio film u kojem Draxler mijenja Coutinha ako ga odvede, opet Barca.

Mediji u Engleskoj tvrde kako je i Jose Mourinho jako zainteresiran, naročito nakon što je posve izgubio živce s Interom oko Ivana Perišića. I naravno, tu je Arsene Wenger koji je godinama ''zaljubljen'' u mladog Nijemca. Ako pusti Sancheza u City, ovo je više nego logična opcija.

Priču oko odlaska Draxlera pustili su francuski mediji predvođeni uglednim L'Equipom. Sigurno su dobili neki signal iz kluba, za razliku od Draxlerovog agenta Rogera Wittmana koji je sve te špekulacije odbacio.

''Nismo zainteresirani za to što piše L'Equipe'', rekao je agent za njemačku TV postaju Sport 1.

''Nema šanse, to uopće nije tema. Dok mi to ne kaže Nasser Al-Khelaifi. E onda ćemo razgovarati o cijeloj situaciji'', poručio je Wittman.

Znači li to da bi Draxler pristao na ulogu džokera s klupe? Sumnjamo. Očito su ljutiti na ovakav razvoj situacije i posve je logično očekivati novi transfer djeteta Schalkea koji bi uskoro trebao dobiti svoj četvrti klub u karijeri.