Nogomet
Nogomet

VIDEO Kakav start godine za Brekala! Hrvatski reprezentativac zabio dva komada u razmaku od osam minuta

Torinova prva utakmica u 2022. godini nije se igrala, a odgođenu premijeru odradili su sjajno.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nogometaši Torina u 21. kolu Serie A pregazili su Fiorentinu 4:0 u važnoj utakmici te se vratili u utrku za posljednje mjesto koje iz Italije vodi u Europu. Golove za domaćine zabili su Sinigo u 19. i Sanabria u 58., a dva između zabio je hrvatski reprezentativac Josip Brekalo.

Bivši dinamovac nije mogao bolje zamisliti start 2022. godine, njegov Torino je odigrao svoju prvu utakmicu ove godine doma protiv Fiorentine, a Hrvat je već u prvom dijelu zabio dva komada.

Prvi put pogodio je u 23. minuti, obrana Fiorentine predala im je loptu na 30-ak metara od gola, Lukić se sjurio do gol crte pa dao povratnu, a Vatreni je mirno pogodio za prednost Torina 2:0.

Pogledajte Brekalov gol OVDJE.

Ako je drugi gol na susretu bio Lukićev, treći u potpunosti pripada Brekalu, koji je zatresao mrežu drugi put na susretu samo osam minuta kasnije. Sjajno je pratio akciju gostiju koji su ponovo komplicirali u obrani, ukrao loptu, prešao golmana i poentirao za 3:0 u 31. minuti.

Drugi gol Josipa Brekala pogledajte OVDJE.

Torino je prvu utakmicu tekuće godine trebao igrati u gostima protiv Atalante 5. siječnja, ali je taj susret odgođen pa je ovo premijera "smeđih" u 2022. godini.

Brekalo je igrao do 79. minute kad ga je zamijenio Marko Pjaca. Torino je ovom pobjedom došao na samo četiri boda od posljednjeg talijanskog mjesta u Europi iduće sezone.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore