Nogomet
Nogomet

Na pomolu veliko preuzimanje u svijetu nogometa: Saudijci nude 900 milijuna eura za slavni talijanski klub!

Javni investicijski fond (PIF) Saudijske Arabije u svom vlasništvu ima četiri najveća saudijska kluba te engleski Newcastle.

Mohammed bin Salman Foto: Afp

Galerija

Talijanski list La Repubblica donosi vijest da je Javni investicijski fond (PIF) Saudijske Arabije zainteresiran za kupnju Rome.

Štoviše, navode da je već održano i nekoliko sastanaka s aktualnim vlasnicima Rome koje je predvodio predsjednik rimskog velikana Dan Friedkin.

Američki poduzetnik nema ništa protiv prodaje, nije u Italiji tajna da se on umorio od vođenja Rome i da bi ju rado prodao.

Iza svega stoji spomenuti Javni investicijski fond koji se nalazi pod kontrolom države, odnosno prijestonasljednika Mohammeda bin Salmana koji u nogometu vidi priliku za promociju Saudijske Arabije i otvaranje svijetu.

Roma šesti klub u vlasništvu PIF-a?

U vlasništvu PIF-a nalazi se engleski Newcastle te četiri najveća saudijska kluba: Al-Ittihad, Al-Hilal, Al-Nassr i Al-Ahli.

Iznos koji su Saudijci ponudili Amerikancima za prodaju Rome je 900 milijuna eura. Smatraju da je to dovoljna količina novca koja bi mogla udobrovoljiti čelnike Friedkin Grupe koja u svom vlasništvu ima 95,97 posto dionica rimskog kluba.

Dodajmo kako je Roma trenutno na petom mjestu u Serie A, daleko od ikakve borbe za Scudetto. Nedavno je na klupu stigao legendarni Daniele De Rossi koji će do kraja sezone pokušati ostvariti plasman u Ligu prvaka.

Tablice omogućuje Sofascore