Nogomet
Nogomet

Menadžer Edina Džeke otkrio istinu oko transfera na Poljud: "Zašto bi otišao u Hajduk, Gattuso se tek uči trenerskom poslu"

Nakon dvomjesečne sage oko potencijalnog dolaska Edina Džeke u Hajduk, menadžer BiH napadača otkrio je istinu oko cijele situacije.

Edin Džeko i Gennaro Gattuso (Foto:Profimedia)

Priča koja je dominirala medijima ovog ljeta, potencijalni dolazak Edina Džeke u Hajduk na kraju se nije materijalizirala.

Unatoč tome što je Fener doveo rekordno pojačanje u napadu, 38-godišnji napadač još uvijek je glavna stavka u napadu Josea Mourinha, otvorivši ovu sezonu s šest golova u šest nastupa.

PR menadžer i prijatelj rekordnog strijelca Bosne i Hercegovine, Jasmin Ligata je u razgovoru za "Denis Podcast" otkrio detalje iza cijele priče:

"Nisu bili pregovori. Bio je neki stidljivi kontakt i tu je odmah rečeno... Imam osjećaj da se ta priča pustila da se olakša Hajduku, kako bi se malo dizala cijena, pozornost, kako bi se što više pričalo, da bude neki hype, dolazi ovaj, dolazi onaj..." započeo je Ligata.

"Možda je bilo malo loženja, romantičnih priča..."

"Ali evo, sad kad gledamo iz ove perspektive što se sve događa u Hajduku... Ne bi za Edina bilo najbolje da je stvarno otišao u Hajduk, stvarno ne bi bilo, ali tu nije ni bilo ozbiljnih pregovora."

"Bilo je priča, ali s Edinove strane nikad nije bilo. Možda je bilo malo loženja, romantičnih priča u glavi da bi bilo lijepo otići u Split, ali ako si čitao tekstove, svi su bili naslonjeni na totalno nebitne činjenice."

"Recimo u jednom tekstu se pisalo da mu je kuća bliže u Sarajevu ako ide iz Splita. Nije. Iz Splita nema avion za Sarajevo i treba mu tri-četiri sata do Sarajeva autom, a iz Istanbula mu treba sat i pol."

"Hajduk je nestabilna sredina, šanse za to su manje od 0.01%"

"Pa kaže bliži su mu poslovi... Pa ne radi Edin na nabavci hrane, on ima svoj restoran. Pa onda kao ljepše mu je živjeti dolje, navijači su ovakvi... To su sve neke stvari koje su postale smiješne."

"Kao Mourinho ga ne želi, ljut je Mourinho na njega. I onda dođe prva prijateljska utakmica, Mourinho ga stavi od prve minute, Edin da gol i bude kapetan, ali i dalje ljudi kao da to ne vide. Mourinho je takav čovjek da on ako mu se netko zamjeri, on ga prekriži da se ne znam kako zove taj igrač."

"Zašto bi otišao u Hajduk? Dolazi ti Mourinho, stari trenerski vuk, želite osvojiti titulu, u sjajnom si fizičkom stanju. S druge strane, Gennaro Gattuso se tek uči trenerskom poslu, Hajduk je nestabilna sredina... Šanse za to su bile manje od 0,01%." zaključio je Ligata.

Veliki preokret oko budućnosti Oršića u Turskoj: Bio je na izlaznim vratima, ali dogodila se ozljeda

Nevjerica u Kataloniji: Barcelona se riješila skupe zvijezde, ali još uvijek ne smije registrirati Olma!

Nastavlja se ludost u Chelseaju: Nakon 1,4 milijarde bačenih u vjetar doveli propalu investiciju Madriđana