Nogomet
Nogomet

Jakirović nakon pobjede u Europi: "Idemo pobijediti Hajduk!"

Dinamo sada čeka težak susret protiv Hajduka na Maksimiru, a sve je komentirao Sergej Jakirović.

Sergej Jakirović (Foto:Goran Mehkek/Cropix)

Nogometaši zagrebačkog Dinama osigurali su prolazak u doigravanje Konferencijske lige koje će se igrati u veljači 3:0 (0:0) domaćom pobjedom protiv izravnog konkrenta za drugo mjesto u skupini C, kosovskog Ballkanija.

Pogotke za Dinamo postigli su Dino Perić (69) i Bruno Petković (72, 77-11m).

Dinamo je ovom pobjedom natjecanje u skupini okončao na drugom mjestu s devet bodova, dok je Ballkani pao na dno s četiri boda, koliko je sakupila i treća Astana. Prvo mjesto koje izrvno vodi u osminu finala je s maksimalnih 18 bodova osvojila Viktoria Plzen.

Evo tko Dinamu prijeti u 16-ini finala Konferencijske lige: Neka velika europska imena, ali i stari znanci

Dinamo sada čeka težak susret protiv Hajduka na Maksimiru, a sve je komentirao Sergej Jakirović.

''Velik je uspjeh prezimiti u Europi, prošle godine je West Ham osvojio ovo natjecanje pa su se radovali. Imam osjećaj da sam tu dvije godine koliko smo utakmica odigrali. Nema vremena za sreću, tugu ni depresiju. Imamo zimski prijelazni rok, znam što nam treba, moramo dovesti igrače koji rade razliku prema naprijed. Dvaput smo izgubili od Hajduka ove sezone, vrijeme je da ih sad pobijedimo.

Baturina je imao temperaturu 39, ali ja sam ga odlučio staviti da ga probije jer imamo derbi za par dana. Bruno je izuzetno bitan za nas, ima sposobnost da prihvati loptu leđima prema golu i da razigra suigrače. Svaka mu čast na današnjoj utakmici'', rekao je trener Dinama.

Više o