Nogomet
Nogomet

Jakirović i Petković o Hajduku i Bayernu na Allianz Areni: "Ja se ne slažem s trenerom…"

Jakirović i Petković najavili su veliku utakmicu u Ligi prvaka.

Trener Dinama Sergej Jakirović i glavni napadač Modrih Bruno Petković gostovali su na press-konferenciji na Allianz Areni dan uoči ogleda s Bayernom u Ligi prvaka.

"Sjajna utakmica za nas, protiv velikog suparnika. Strašna momčad, dobro posložena. Ne znaš otkud krenuti koliko ima kvalitete. Opet, naše ambicije ne prestaju ulaskom u Ligu prvaka. Moramo igrati hrabro i odlučno. Jasno je kolika je moć momčadi i Bayernova presinga. Ja se nadam da ćemo moći parirati i da u tranziciji pokušamo ugroziti Bayern", kazao je u uvodu Jakirović.

Bruno Petković je istakao:

"Znamo da su odlična momčad. Drago mi je da nismo zadovoljni samo ulaskom u Ligu prvaka, želimo i nešto odigrati. Bayern je jedna od najboljih ekipa na svijetu, ali svjesni smo i svojih kvaliteta. Trebamo igrati na svoje karte i pokušati izvući pobjedu."

Nadate li se svojem uspješnom individualnom učinku…

"Više bih volio da momčad uzme bod ili pobijedi ako je moguće nego da postignem gol ili upišem asistenciju. Bitan mi je samo rezultat. Naravno da bi mi bilo drago da zabijem ili asistiram, ali ne razmišljam na taj način, najvažnije mi je da moja momčad dođe do pozitivnog rezultata."

Kakva je situacija s Mišićem?

"U dobrom je stanju, bit će spreman", kratko je odgovorio trener Dinama.

Koja je razlika u pripremi utakmice s Hajdukom i ove sada?

"Ista je uvijek priprema, fokus je uvijek na sljedećoj utakmici, nema preskakanja utakmica", kaže Jakirović.

Petković je prokomentirao trenerove riječi nakon poraza od Hajduka u Maksimiru.

"Ja se ne bih složio s trenerom da je dobro što smo izgubili. Nisam imao dojam da možemo biti oštećeni od Hajduka. Imali smo previše neraspoloženih ofenzivaca. No ne smiješ primiti gol i izgubiti ako ti već ne ide naprijed. Za ovu utakmicu ne treba neka posebna motivacija. Analizirat ćemo utakmicu s Hajdukom kad uhvatimo vremena."

Jakirović se ubacio:

"Naravno da i ja ne volim što smo izgubili, ali kad već jesmo, možda je to dobro da vidimo da nismo prvaci unaprijed, da sezona nije gotova i da će biti posla. Hoću da je moja momčad maksimalno fokusirana. Podbacili smo ofenzivno, to sam rekao igračima. Ulaskom Kulenovića tražili smo gol, a primili smo gol iz neopreznosti. Nisam uopće gledao kako ćemo primiti gol, nego kako ćemo zabiti. No to je nogomet, čestitam protivniku na pobjedi i idemo dalje."

Kako će se Dinamo postaviti protiv Bayerna? Jeste li se odlučili za sustav?

"Danas smo vrtjeli razne varijante, razmatrali pozicije, a sutra ćemo odlučiti. Uglavnom, cilj je da što manje patimo u obrani i da pokušamo ugroziti vrata suparnika", kazao je Jakirović.

Trener Dinama je prokomentirao momčad Bayerna i važnost Harryja Kanea.

"Jako malo slabosti ima u Bayernovoj igri. Kane ima slobodu, kada se spusti, drugi ulaze u njegov prostor. Morat ćemo preuzimati, maksimalna kontrola u boksu. On je rođeni strijelac, daje puno golova, kontrola mora biti maksimalna."

Kako se pripremiti na momčad takve kvalitete? U HNL-u nemate ni blizu takav podražaj.

"To je jedan problem s kojim se ne susrećemo u HNL-u čak ni na momente. Jako je važna igra na lopti, da budemo hrabri i da izdržimo igrati pod pritiskom. Bitno je da se ne skrivamo, nego da uživamo u igri koliko god je to teško", kazao je Jakirović.

Prije devet godina bilo je 5:0 za Bayern. Je li vam to u glavi?

"Ma, ne razmišljamo tako. Ne mogu tako razmišljati. Pokušat ćemo maksimalno otežati Bayernu. Ne znam kako će se utakmica razviti, tko će to predvidjeti. Kako god to završilo, imamo svoj put. Cilj je naslov prvaka, liga je maraton, to smo vidjeli prošle sezone. U Ligi prvaka imamo posla s jako ozbiljnim ekipa. Cilj je što skuplje prodati kožu i pokušati uzeti pokoji bod", zaključio je Jakirović.

Težak udarac za Dinamova protivnika u Ligi prvaka: Milan bez važnog igrača čak četiri mjeseca

Spektakl u Areni Zagreb: Stižu danski prvaci uz besplatne ulaznice

Trener Bayerna sjetio se Dinama i Modrića: "Morao sam trčati za Lukom cijelu utakmicu"