Nogomet
Nogomet

Iz Osijeka odlazi i glavni stoper: Andre Duarte uskoro se oprašta od Opus Arene!?

Nakon Ramona Miereza, Osijek će vjerojatno ostati i bez drugog vrijednog stranca.

Andre Duarte (Foto:Vlado Kos / Cropix)

Niti godinu dana nakon što je u Osijek došao te šest mjeseci nakon što su Bijelo-plavi otkupili njegov ugovor, Andre Duarte trebao bi napustiti Opus Arenu.

Tako se sve više potvrđuju glasine koja smo slušali posljednjih tjedana, prvo o tome kako se Duarte i novi trener Coppitelli baš nisu našli na istoj valnoj duljini, a onda i o tome kako je Portugalac spreman napustiti klub.

On i Talijan od početka si nisu "sjeli"

Već sama činjenica da u dva ovosezonska susreta nije bio u udarnom sastavu dala je nešto naslutiti, posebno jer se na klupi našao i u jako važnom susretu protiv Zire.

Na kraju je Duarte ušao u igru, nakon ozljede Mkrtchyana, ali nije se dobro proveo. Od početka se vidjelo da nije zapravo u utakmici, što se potvrdilo preko dva kiksa u praktički posljednjem napadu utakmice.

Prvo je nesmotrenošću predao loptu suparniku, a onda i skrivio kazneni udarac iz kojeg su gosti izjednačili i šokirali Osijek pred uzvrat.

Duarte odlazi već ovog vikenda?

Danas je potvrđeno kako je to bio možda i njegov posljednji nastup za Osijek. Naime, sad je "procurilo" i ime kluba s kojim je Duarte u pregovorima, a to je mađarski Ujpest.

Radi se o klubu koji je već ove sezone doveo jedno jako pojačanje iz HNL-a, Frana Brodića

Trenutno nije poznato hoće li Duarte već ovog vikenda odraditi ovaj transfer, kao i to hoće li se od Osijeka oprostiti nedjeljnim susretom protiv Dinama. Naime, ne bude li on mogao igrati, uz dodatak da je Armenac ozlijeđen, u prvom sastavu mogao bi se naći 19-godišnji Krešimir Vrbanac.

Tako se nastavlja osipati Osijekova svlačionicima, koja se činila poprilično dobro popunjenom, nakon doveđenja pet novih igrača prije nego su pripreme i krenule. Sad to izgleda gotovo pa kritično te vjerujemo da Jose Boto radi punom parom.

Osijek ima ogromnu priliku za europsku jesen, ždrijeb kakav vjerojatno nijedan hrvatski klub godinama nije imao. Bila bi tragedija to prokockati.

Stefanos Tsitsipas dao otkaz vlastitom ocu

VIDEO Pogledajte što su suci napravili Slovencima protiv Danske, nevjerojatno!

Erdoganov veliki prijatelj poslao poruku Dinamu i Hajduku: Želi ih srušiti s trona