Nogomet
Nogomet

Dvije hrvatske košarkašice prijavile Savezu ozljedu pa zaigrale za klub

Ivana Dojkić i Nina Dedić igrale za klub unatoč prijavljenoj ozljedi za reprezentaciju.

Ivana Dojkić (Foto:Josip Regović/Pixsell)

Pred hrvatskom ženskom košarkaškom reprezentacijom Hrvatske je novi i posljednji ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se u lipnju ove godine igrati u Sloveniji i Izraelu.

Reprezentacija se u nedjelju, 5. veljače okupila u Zagrebu, a već 9. veljače s početkom u 18 sati u Beogradu igra posljednju kvalifikacijsku utakmicu protiv aktualnih europskih prvakinja iz Srbije.

Izbornik Stipo Bralić našao se u problemima, zbog ozljeda su mu otkazale Periša, Dojkić i Dedić.

No zanimljivo, Nina Dedić i Ivana Dojkić su za vikend zaigrale za klubove u Italiji, iako su HKS-u poslale dokumentaciju u kojoj potvrđuju da su ozlijeđene.

Situacija nije jasna ni samom izborniku.

Nogometaš usred potresa skočio s balkona i uspio preživjeti

''I njihovi su klubovi također priložili dokumentaciju kako su ozlijeđene. Naravno da sam pročitao kako su igrale i ni meni nije jasno o čemu se tu zapravo radi'', rekao je Bralić.

Ivana Dojkić veliki nedostatak

Dojkić je jedna od najboljih hrvatskih košarkašica i sigurno će nedostajati izborniku u igri, igra na poziciji playa i uz sve to je i kapetanica reprezentacije.
 

Za Hrvatsku će protiv Srbije igrati Cvitković (Gernika), Bura (Gernika), Tadić (Braine), Begić (San Giovanni), Mašić (bez kluba), Zellous (Cankaya), Vojtulek (Ujbuda), Borić (Umbertide), Ostojić (Zagreb), Miloglav (Ragusa), Strize (Medveščak), Slonjšak (Hainaut) i Molnar (Brixia).